Malevapealik: ukrainlased jätkavad kindlasti vastupanu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Major Kaido Kivilo hinnangul on Eesti Vabariigi suhtes vahetu sõjaline oht madal, kuid sellest hoolimata peame olema valvsad.
Major Kaido Kivilo hinnangul on Eesti Vabariigi suhtes vahetu sõjaline oht madal, kuid sellest hoolimata peame olema valvsad. Foto: Toomas Nigola

Kaitseliidu Põlva maleva pealiku major Kaido Kivilo hinnangul ei ole Venemaa relvajõud saavutanud algselt planeeritud eesmärki kehtestada paari päevaga sõjaline kontroll suuremate Ukraina linnade üle ja kukutada valitsus. Vastureaktsioonina agressioonile on Põlva maakonna inimestel viimastel päevadel kasvanud huvi liituda Kaitseliiduga.

Kuidas kommenteerite sõjaväelasena lahingutegevuse senist käiku? Kas teie hinnangul oli midagi sellist, mida ei osanud ette näha?

Venemaa Föderatsioon on alustanud täieulatuslikku sõjategevust Ukraina vastu. Tegu on rahvusvahelist õigust jämedalt rikkuva ja provotseerimata agressiooniga iseseisva riigi vastu. Täna, 1. märtsil, seega Ukraina sõja kuuendal päeval olen seisukohal, et Venemaa relvajõud ei ole saavutanud seda sõjalist eesmärki, mida algselt planeeriti: kehtestada paari päevaga sõjaline kontroll suuremate Ukraina linnade üle, kukutada valitsus ning demilitariseerida riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles