Kiirtestimine koolides jätkub ka pärast vaheaega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kiirtestimine on koolides saanud tavapäraseks.
Kiirtestimine on koolides saanud tavapäraseks. Foto: Sander Ilvest

Regulaarsel koroonaviiruse kiirtestimisel üldharidus- ja kutsekoolides on koolide turvaliselt avatuna hoidmisel endiselt tähtis roll. Haridus- ja teadusministeerium on koole eelmise aasta novembrist regulaarselt varustanud kiirtestidega.

Ministeeriumi kriisijuht Rain Sannik tõdeb, et testide jäägid on praegu, mil algamas uus testidega varustamine, kooliti väga erinevad. «On õppeasutusi, kus teste jagub pärast koolivaheaega mitmeks nädalaks, aga ka neid, kellel testid on otsakorral,» selgitas Sannik ning tõi välja, et riigi tugiteenuste keskuse (RTK) läbiviidava hanke käigus loodeti koolidele täiendavalt teste tarnida märtsi alguseks.

«Paraku üks hankel osalenu vaidlustas hanke ning seetõttu ei ole olnud võimalik lepingut veel sõlmida. Loodetavasti saab vaidlustus peagi lahenduse ja teste saab hakata koolidesse viima siiski järgmise nädala lõpus.»

Kuna koolide turvaliselt avatuna hoidmisel on kiirtestimine väga tähtis, leidis ministeerium seniks lahenduse, kuidas võimaldada kooliperede kaks korda nädalas testimist kohe pärast vaheaega ka neis õppeasutustes, kus kiirtestide varud on lõppemas. Koolipidajad või koolid saavad ise soetada kiirteste vajadusel kuni kaheks nädalaks, kui olemasolev varu otsa saab. Ministeerium kompenseerib nende maksumuse koolipidajale pärast ostu sooritamist.

Ministeerium informeerib nii koole kui koolipidajaid esimesel võimalusel, kui selgub, millal RTK hankega soetatud kiirtestid koolidesse jõuavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles