Ukraina aitajad kipuvad kohati hinge tagant viimsegi ära andma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaatori Hele Heletähe telefon on praegu ukrainlastele abi pakkujate kõnedest punane.
Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaatori Hele Heletähe telefon on praegu ukrainlastele abi pakkujate kõnedest punane. Foto: Tiit Loim

Eesti inimeste valmisolek Ukrainale abi saata on olnud hämmastavalt võimas, märgib Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht. Vahel on tulnud suisa sekkuda, et mõni valgamaalane oma viimaseid sääste ära ei annaks.

Heletähe sõnul on praegu kätte jõudnud ajajärk, milleks Punane Rist loodi – kriisiolukord. Ja pigem on praegu isegi kriis kriisi otsas, sest ka koroonaviirus pole kuhugi kadunud. «Vabatahtlikega rahuajal valmistumegi kriisiks.»

Heletähe igapäevatöö jaguneb mitme osa vahel. Palju on nii-öelda paberitööd, mis tänapäeval õigupoolest küll digitaalne. Ühe osa moodustavad esmaabikoolitused. Sellealaseid teadmisi jagas ta varmalt ka kontorisse külla tulnud ajakirjanikule. Koolitustelt tuttav mannekeen istub vabal ajal samades ruumides, kus koordinaatorgi tööd teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles