Elektrilevi: sõda Ukrainas ähvardab tuua võrguseadmete tarnekriisi (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas ei välista, et Ukraina sõda toob kaasa tõrked Eesti elektrivõrgu arendamisel.
Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas ei välista, et Ukraina sõda toob kaasa tõrked Eesti elektrivõrgu arendamisel. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti elektrivõrgu uuendamisel ja ehitamisel kasutatakse märkimisväärses ulatuses Ukrainast, Venemaalt ning Valgevenest pärit materjale ning seadmeid, mille äralangemine sõja või sanktsioonide tõttu võib pikendada tarneid Eestisse.

«Meie jaoks sõja mõju täna realiseerinud ei ole,» ütles Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas Lõuna-Eesti Postimehele. «Mida me aga vaatame ja kus riskikohta näeme, on eelkõige võimalik tarnekriis. Euroopasse tarnitakse nii Valgevenest, Ukrainast ja Venemaalt erinevaid asju, olgu need liinijuhtmed, trafod, väiksemad jupid, isolaatorid või muud liinielemendid või lihtsalt metall, mida on vaja selle kõige tootmiseks.»

Kuna Ukraina majandus on sõjaolukorras ning Venemaa ja Valgevene vastu kehtivad kaubanduspiirangud, tuleb materjalide hankimiseks leida uued tarnijad, mis ei pruugi aga minna väga kiiresti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles