Fotod ⟩ Kütuse liitrihind ületas kahe euro piiri (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy

Kui veel eile sai Eestis bensiini 95 napilt alla 1,9-eurose liitrihinnaga, siis täna on hind tõusnud üle kahe euro. Läti Valkas jäi hind veel lõuna paiku esialgu napilt alla kahe euro.
 

Keskpäevane ülevaade Valgas ja Valkas näitas, et Olerexi ja Circle-K tanklas maksis bensiin 95 juba 2,049 eurot liitrilt, bensiin 98 aga 2,099 eurot ning diisel 2,059 eurot liitrilt.

Veidi odavam oli keskpäeval bensiin 98 Terminali tanklas, kus see maksis 1,949 eurot liitrilt. Seal oli parasjagu ka mitu autot järjekorras.

Kui veel eile oli korraks Valkas kütus kallim kui Valgas, siis seal polnud lõunaks veel hinda uuesti tõstetud. Virši-A tanklas maksis bensiin 95 1,994 eurot ja diisel 1,894 eurot. LN tankla tabloo oli üldsegi välja lülitatud, ent tankur paljastas, et bensiini 95 liiter maksis 1,927 eurot.

AS Alexela juhatuse liikme Tarmo Kärsna sõnul on kütusehindade turg hetkel väga muutlik, ent kuna on näha sanktsioonide karmistumist tuleb paratamatult oodata ka jätkuvat energiakandjate hinnatõusu.

«Tänamatu on ennustada, kuid ka 3 eurot liitri kohta pole võimatu,» nentis Kärsna BNS-ile.

Ameerika Ühendriikide otsus Venemaa naftast ja gaasist loobuda mõjutab tema sõnul siiski peamiselt sealset kohalikku turgu.

«USA-l on endal nii toornafta kui maagaasi maardlad ja varud ning Venemaa toorme osakaal kogumahust on väike,» selgitas Kärsna ning lisas, et Eesti hindu mõjutavad eelkõige Euroopa Liidu riikide poliitilised ja ettevõtete otsused sanktsioonide osas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles