Sõjapõgenikud Otepää sõpruspiirkonnast jõudsid pärale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Buss koos sõjapõgenikega jõudis Otepääle.
Buss koos sõjapõgenikega jõudis Otepääle. Foto: Monika Otrokova

Otepääle on kohale jõudnud valla sõpruspiirkonnast Palanskist pärit sõjapõgenikud, kellele Otepää vald esmaspäeva õhtul bussi Poola piirile järele saatis.

«Kuna inimesed soovisid sõjatsoonist võimalikult kiiresti minema saada, siis tuli meil loetud päevadega hankida buss ning tegutseda väga kiiresti,» sõnas Otepää vallavanem Jaanus Barkala. «Sõpruspiirkonna elanikud suunduvad edasi sõjapõgenike vastuvõtupunkti Tartusse, kus tehakse esmased toimingud inimeste abistamiseks ning vajadusel majutusasutusse suunamine. Kes soovib meie valda tagasi tulla, sellele pakume välja oma majutus- ja töövõimalused.»

Otepää vallavalitsus ja Palanski omavalitsus Umani rajoonist Tšerkassõ oblastist sõlmisid 2019. aastal koostööleppe, mille sisuks oli omavahelise koostöökogemuse vahetamine.

Kui sõjategevus Ukrainas pihta hakkas, pöördusid Otepää vallavolikogu esimees Rein Pullerits ja vallavanem Jaanus Barkala abipakkumisega Palanski omavalitsuse juhtide poole. Palanski omavalitsusjuhid palusid Otepääl Palanski sõjapõgenikud Eestisse toimetada. HG Kurre Bussid toimetas kohale ka humanitaarabi ja ravimeid. Otepää vallast läks bussiga kaasa Sangaste kandi ettevõtja Rein Org, kes aitas piiriületusel ja kohapeal.

«See on vähim, mida me teha saime,» märkis volikogu esimees Rein Pullerits. «Oleme selle Ukrainale võlgu.»

Kui kellelgi on võimalusi, et pakkuda majutust ja tööd Ukraina sõjapõgenikele, siis palutakse sellest vallavalitsusele teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles