Hurda auhinnad leiavad omaniku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mullu sai ühe preemia Põlva talurahvamuuseumi kauaaegne juhataja Reet Roop.
Mullu sai ühe preemia Põlva talurahvamuuseumi kauaaegne juhataja Reet Roop. Foto: Arved Breidaks

Jäädvustamaks ärkamisaja sümboli, rahvaluule- ja keeleteadlase Jakob Hurda (1839–1907) mälestust ning ergutamaks rahvuskultuurialast tegevust, annab Jakob Hurda nimeline Põlva rahvahariduse selts 23. juulil Põlvas 31. korda välja Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad.

Igal aastal antakse välja kaks preemiat: vabariiklik ja Põlvamaal oma tegevusega silma paistnud isikule. Need määratakse eriliste teenete või kestva viljaka tegevuse eest eesti rahvuskultuuri viljelemisel, arendamisel ja jäädvustamisel ning järjepidevuse kindlustamisel.

Auhinna suurus laureaadile on 1000 eurot.

Kandidaate võivad esitada kõik. Selleks tuleb 24. aprilliks saata Jakob Hurda nimelise Põlva rahvahariduse seltsi posti- või e-posti aadressile vabas vormis esildis, milles peab olema kandidaadi rahvuskultuurialase tegevuse kokkuvõte, auhinna esitamise põhjendus, nimetatud viimase viie aasta jooksul saadud suuremad preemiad ja auhinnad ning täpsed andmed kandidaadi kohta.

Mullu said auhinna regivärsilise rahvalaulu, laulumängude ja lugude järjepidev uurija ning esitaja Meelika Hainsoo ning Põlva talurahvamuuseumi kauaaegne juht Reet Roop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles