Serviti teenis ülekaaluka võidu HC Tallinna üle

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Käsipalli Balti liiga finaalturniir toimub Põlvas. Kas Serviti müür peab ka finaalturniiril?
Käsipalli Balti liiga finaalturniir toimub Põlvas. Kas Serviti müür peab ka finaalturniiril? Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliidu Arhiiv

Kolmapäeval võõrustas Põlva Serviti käsipallitiim Mesikäpa hallis Eesti meistriliiga kohtumises HC Tallinna meeskonda. Serviti läks mängule vastu üldtabeli esikohalt 13 punktiga, Tallinna võistkond kolmandalt kohalt üheksaga.

Tallinlased avasid skoori kiirelt – esimene mänguminutki polnud veel täis tiksunud. Serviti vastas sama kärmelt, kuid siis jäädi pikalt seisule 1 : 2 pidama.

Hoogne mäng muutus vahel ehk liigagi lennukaks, sest mõlemal poolel esines rohkelt pallikaotusi, mistõttu vastasel avanes lihtsamaid võimalusi skoorida.

Vahepeal oli Serviti taga isegi viie väravaga. 29. minutil oli aga seis 15 : 15 ning paar sekundit enne esimese poolaja lõpuvilet viskas Sillaste oma neljanda värava, viies Serviti juhtima 16 : 15.

Teise poolaja avas Ülljo Pihuse värav. Skoori kasvatamine jätkus stabiilselt ja nii juhiti kord seitsme, kord kaheksa väravaga. 58. minutil viskas väravavaht Varusk Serviti 30. värava, Tallinnal oli endiselt 22 väravat arvel. Selle punktiskooriga lõppes ka kohtumine.

Üleplatsimees oli Henri Sillaste üheksa väravaga, järgnes Anatolii Chezlov kuuega. Neli tabamust jäi Ülljo Pihuse arvele, Andris Celminši arvele kolm. Kaks väravat said kirja Carl-Eric Uibo ja Sander Sarapuu. Ühega panustasid Tõnis Kase, Arturs Meikšans, Eston Varusk ja Henri Hiiend.

«Esimene poolaeg olime suuresti hädas realiseerimisega. Vastane aga oli heas hoos ja karistas kõik meie eksimused ära. Isegi sellise kohutava realiseerimise juures suutsime poolaja võita. Aga teisel poolajal panime kaitses kõvasti juurde ning rünnakul samuti mäng sujus. Seega kokkuvõttes vajalik võit,» lausus Henri Sillaste.

«Alustasime ebakindlalt, olime vastase väravavahiga hädas. Psühholoogiliselt ei olnud kerge olla suure surve all ja nelja-viie väravaga kaotusseisus. Meeskond on väga tubli, kosusime ja taastusime esimese poole lõpusireenini. Teine poolaeg oli juba väga hea kaitse poolelt ja Eston Varusk tõrjus suurepäraselt, vastane jäi ikka jänni,» kommenteeris peatreener Kalmer Musting. «Välja tasub tuua Estoni mängu, Anatolii oli rünnakul väga hea ning meeskondlik kaitse hakkas teisel poolajal väga hästi toimima.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles