MK-etapil tervitab rahvast maskott Otto

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karu Otto Tehvandi staadionil
Karu Otto Tehvandi staadionil Foto: Hendrik Osula/Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Tehvandi spordikeskuses, kus praegu käimas BMW IBU laskesuusatamise MK-etapp, elab kõigi sportlaste ja pealtvaatajate rõõmuks võistlustele kaasa ka etapi ametlik maskott karu Otto.

Laskesuusatamise MK-sarjas on kujunenud traditsiooniks, et võistluspaikades hoolitsevad nii sportlaste kui publiku hea tuju eest kohalikud maskotid. Näiteks Östersundis on see draakon Birger ja Anterselvas karu Bumsi. Nüüd sisenes rahvusvaheliste nimede hulka ka Otepääl sündinud karu Otto.

Otto on sõbralik kollane karu. Laskesuusatamise maailmakarika­etapp on esimene võistlus, kus tal avaneb võimalus varakult talveunest ärgata ning publikule rõõmu pakkuda. «Kõik on väga oodatud Ottot soojalt tervitama ja temaga koos võistlusmelu nautima,» ütles maailmakarikaetapi turundusjuht Ergo Kukk.

Maskotiks valiti kollane karu, sest ka Otepää valla vappi kaunistab sama värvi karupea. Samuti viitab karule paiga nimi.

BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika­etapp kestab Otepääl 10.–13. märtsini. Neljal võistluspäeval on kavas sprint, ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles