Lõõtsavägilased andsid uue elu 170-aastasele laulule

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lõõtsavägilaste sekka kuuluvad ka Ott-Mait Põldsepp (vasakul) ja Andres Eelmaa.
Lõõtsavägilaste sekka kuuluvad ka Ott-Mait Põldsepp (vasakul) ja Andres Eelmaa. Foto: Eero Vabamägi

Ilmunud on ansambli Lõõtsavägilased viies stuudioalbum «Lõõtsavägilased». Ühtlasi andis ansambel sellel nädalal välja juba kolmanda singli sellelt albumilt. Lugu «Kippar Kliiverpoom» on 1850. aastate meremeeste lugu, millele on eestikeelsed sõnad kirjutanud Juhan Pillikse.

«Loodame, et see lugu annab kõigile inimestele sel raskel ajal natukenegi energiat juurde ning meie plaat «Lõõtsavägilased» teeb seda veel rohkem ja pakub inimestele rõõmu,» sõnas Lõõtsavägilaste solist Andres Eelmaa.

Bändi pani 2013. aasta detsembris kokku kunagine valgalane Margus Põldsepp. Lisaks talle kuulusid sinna noored, kes käisid tema juures lisapillina lõõtsa õppimas: Andres Eelmaa, Rasmus Kadaja ja Tobias Tae.

Alguses õpiti ainult pillilugusid, aga siis hakati aina rohkem rõhku panema laulmisele. Esimesed aastad võis laval näha ainult nelja lõõtspilli, kuid 2017. aastal vahetas Eelmaa oma põhipilli basskitarri vastu. 2019. aasta jaanuaris liitus ansambliga Valgast pärit Ott-Mait Põldsepp, kes mängib kitarri ja mandoliini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles