Võru klubi teenis teatesõitudes viis medalit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru suusaklubi esindus koosseisus Oskar Klampe, Daniel Varikov ja Toni Andree Saarepuu oli parim M16 vanuseklassis.
Võru suusaklubi esindus koosseisus Oskar Klampe, Daniel Varikov ja Toni Andree Saarepuu oli parim M16 vanuseklassis. Foto: Kristi Kuuse/Eesti Suusaliit

Tartumaal Lähte terviseradadel peetud murdmaasuusatamise Eesti noorte ja juunioride meistrivõistluste avapäeval oli teatesõitudes edukaim Võru suusaklubi.

Võistlesid MN14, MN16 ja MN20 vanuseklasside kolmeliikmelised tiimid. Esimene vahetus sõideti klassikatehnikas ja ülejäänud vabatehnikas. Kõige enam auhinnalisi kohti viisid koju Võru suusaklubi (kaks kulda, kaks hõbedat ja üks pronks) ning Nõmme spordiklubi (kaks kulda, üks hõbe ja kaks pronksi). Spordiklubi CFC saagiks langes üks kuld- ja hõbemedal ning kaks pronksi.

Võru suusaklubi tiim koosseisus Meribel Kumm, Nora-Loreen Ossip ja Rosibel Marii Kaldvee võitis kulla vanuseklassis N14; Oskar Klampe, Daniel Varikov ja Toni Andree Saarepuu said kuldmedali kaela aga M16 klassis.

Hõbe võideti vanuseklassides N16, kus võistlesid Maarja Olesk, Regina Parv ja Karoliine Lauri, ning N20, kus teisele kohale suusatas tiim koosseisus Aurelia Kumm, Johanna Udras ja Merli Mari Utsal.

Pronks tuli M14 vanuseklassis ja selle tõid koju Otto Karl Klampe, Harrys Piirmann ja Robin Steven Kaldvee.

Otepääl tegutsev klubi Karupesa Team sai aga hõbeda M14 vanuseklassis, kus teise koha võitsid Elmar Unn, Ralf Mae ja Tristan Klimbek.

Lõunaeestlasi oli aga medalisaajate seas enamgi. Nii kuulus N16 klassis pronksi võitnud Pärnumaa suusaklubi Jõulu esindusse otepäälane Anlourdees Veerpalu. Tema vend Anders Veerpalu kuulus aga sama klubi hõbedasse võistkonda M20 vanuseklassis.

«On taas heameel tõdeda, et meil on nii palju noori suusatajaid. Kokku oli laupäevase teatesõidu startides 66 võistkonda ligi kahesaja poisi ja tüdrukuga,» ütles Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk pärast laupäevaseid võistlusi. «Ehkki spordisõprade pilgud on sel nädalavahetusel suunatud Otepääl toimuva laskesuusatamise MK-etapi poole, siis tavapärasest natuke varem alanud teatesõidud võimaldasid kõigil huvilistel võtta päevast maksimumi ning jõuda kaasa elama ka õhtupoolikul algavatele laskesuusavõistlustele.

Pühapäeval võeti mõõtu klassika ühisstardist sõitudes. Noored ja juuniorid võistlesid neljas vanuseklassis distantsidel 2,5 kuni 15 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles