Teisipäevast kaob koroonapassi nõue

LEPM
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Ludovic Marin

Peaminister Kaja Kallas kirjutas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et teisipäeval kaovad kella 23 piirang ja COVID-tõendi nõue, kuid maskikohustus jääb kehtima.

Peaminister Kaja Kallas kirjutas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et teisipäeval kaovad kella 23 piirang ja COVID-tõendi nõue, kuid maskikohustus jääb kehtima.

"Hommikused andmed näitavad, et viimase kümne päeva keskmisena on eestimaalasi haiglatesse jõudnud raskes seisus 24,9. Sedagi on palju, aga siiski piisavalt vähe, et meie haiglad suudaksid tööd jätkata ning saaksime kontrollimeetmed kaotada," märkis Kallas.

Kallase sõnul kutsus ta kokku valitsuse telefoniistungi, et vormistada piirangute kaotamise lubadus ametlikuks otsuseks.

"Seega alates teisipäevast: loobume Eestis COVID-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal; kaotame meelelahutusasutustes ja mujal kehtiva kella 23 sulgemisaja piirangu," kinnitas Kallas.

Kuna koroonaviirus levib Eestis endiselt laialdaselt, jääb avalikes siseruumides kehtima maskikandmise kohustus ning oluline on järgida hajutatuse ja desinfitseerimise nõudeid. Kehtima jäävad reisimise isolatsioonireeglid, samuti tuleb reisimisel silmas pidada sihtriigi piiranguid.

Seoses kellaaja piirangu kaotamisega suureneb oht, et noored nakatuvad rohkem ja mõne nädala möödudes jõuab nakatumismäära tõus nooremaealiste hulgast vanemaealisteni, kelle puhul on raskeloomulise COVID-iga haiglasse sattumise risk väga kõrge.

Ka aastavahetuse järel, mil öine kellaaja piirang oli ajutiselt peatatud, kasvas haigestumine noorte hulgas järsult. Seetõttu on väga oluline, et enne riskirühma inimestega kohtumist tehtaks antigeeni kiirtest ja kui pole täielikku veendumust oma nakkusohutuses, kantaks kaitsemaski. Eluliselt oluline on see kohtumisel inimestega, kes pole end COVID-19 vastu vaktsineerimisega kaitsnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles