Piltuudis ⟩ Virmalised ilmutasid end isegi Valga linnas

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgalanna Jana Kembre jäädvustas foto virmalistest Valgas 14. märtsil kell 1.30 öösel Kase tänaval.
Valgalanna Jana Kembre jäädvustas foto virmalistest Valgas 14. märtsil kell 1.30 öösel Kase tänaval. Foto: Jana Kembre

Kui tavaliselt näeb virmalistena tuntud optilist nähtust Eesti taevas üsna harva, siis viimase aja ilmad on olnud soodsad. Valgalanna sai ööl vastu esmaspäeva need selgelt fotole isegi Valgas.

Valgalanna Jana Kembre sõnul jälgib ta virmaliste liikumisi kahelt vastava sisuga veebilehelt ning äärmiselt tänuväärne on ka sotsiaalmeediagrupp Eestimaa Virmalised. Seekord püsis ta keset ööd üleval, et nähtusest hea foto tabada. Valgas sai ta virmalised fotole kell 1.30 öösel Kase tänaval. Enne seda oli naine need fotole püüdnud eelneva päeva õhtul 20.15 ajal Valga lähedal Jaanikese külas. «Aastaid pildistasin virmalisi põhjarannikul – elasin varem Tallinnas – ja ega ma väga ei uskunud, et Valga linnas nii hea tabamus teoks saab, aga salamisi lootsin ikka,» tõdes naine.

Kembre sõnul on praegu virmaliste pildistamiseks hea aeg. Näiteks viiendal märtsil tegi ta ilusa tabamuse Valgast umbes 17 kilomeetri kaugusele jäävas Hummuli alevikus. «Lootust on isegi tänasel ööl, 20. ja 21.03 ning samuti 01. ja 02.04. Seda muidugi siis, kui taevas selge,» märkis Kembre esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles