Võru saatis sõpruslinnale humanitaarabi

Sten Mahov
Copy
Abisaadetised Ukrainasse
Abisaadetised Ukrainasse Foto: Arvo Meeks

Esmaspäeva pärastlõunal startis mittetulundusühingu Saagu Parem keskuse juurest järjekordne Merling Reiside buss, et viia Ukrainas asuvale Võru sõpruslinnale Kanivile nii mitmesugust riide- kui ka toiduabi.

Võru linnavalitsuse teatel saatis sõpruslinn neile ametliku abipalve, misjärel hakati ilmselt praeguseks juba Ukraina piirile jõudnud abisaadetisi läinud kolmapäeval Võrus asuvas Saagu Parema keskuses koguma. Kõige enam tuntakse puudust kõikvõimalikust toiduabist: konservid, tatar, riis, sool, kiirnuudlid, -supid, kuivatatud puuviljad, küpsised, tee, kohv ja muu säärane. Samuti on neil tarvis matkamatte, vihmakindlaid riideid, termopesu, töökindaid, magamiskotte, villaseid sokke ja rohtu külmetuse vastu. Koos Merling Reiside bussijuhtidega läks kaasa ka sotsiaaltöötaja, kes on kohapeal juba ka korra käinud ning teadis rääkida, et just villased sokid lähevad nagu soojad saiad.

Et sõda Ukrainas on jõudnud ka riigi lääneosasse, ei ületa buss piiri, vaid Võrust saadetud abile tullakse järele. Seejärel toimetatakse kraam abivajajateni.

Võru sõpruslinn Kaniv asub Tšerkassõ oblastis, pealinnast Kiievist umbes 130 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles