GALERII JA VIDEO ⟩ Vastse-Kuustes joosti Contra eestvedamisel Ukraina heaks

Mati Määrits
, reporter
Copy

Põlvamaal Vastse-Kuustes joosti reede ennelõunal Ukraina heaks. Jooksu vedas kirjamees Contra (kodanikunimega Margus Konnula), kes luges enne staadionile suundumist õpilastele ka oma luuletusi.

Kirjamehe eesmärk on läbida 10 000 joostes võimalikult paljudel staadionidel, mis asuvad V-tähega algavates kohtades. Seni on ta jooksnud Viljandis, Võrus, Vändras, Vastseliinas, Võnnus, Viimsis ja Väätsal.

«Eks ma võtan mujalt maailmast ka, kui trehvab. Eraldi kuhugi vähemalt esialgu sõitma ei hakka. Ja kas või Vladivostokki sõit nüüd mõnda aega teemaks ei tule – piire ei tasu ikka ületada. Kas W-täht ka arvesse läheb, et saaks näiteks Washingtonis joosta, ei ole ma veel otsustanud,» sõnas Contra.

Kuna Võnnu staadion valmis üsna hiljaaegu ja kooliprogrammis 10 000 meetri jooksu ei ole, kuulub Margus Konnula/Contra nimele nüüdsest ka staadionirekord.

Vastse-Kuuste staadionil võtsid koos Contraga 31 ringi ehk 10 000 meetri läbimise ette kooli juba lõpetanud Morten Saarna, Karl Sims ning 7. klassi õpilane Joosep Birjuk. «Joosep käib Tartus laskesuusatamise trennis ning ta läheb täna (reede - M.M.) õhtul veel võistlustele,» teadis õpetaja Tarvo Lillestik.

Ülejäänud koolipere läbis lumisel rajal üks kuni kolm ringi, viimase ringi tegid kaasa ka õpetajad. Jooksmast tulnud andsid järgmistele edasi kas Eesti või Ukraina lipu.

Esimesena lõpetas 10 000 meetrit noorim osaleja Joosep Birjuk, saades ajaks 52 minutit ning 40,37 sekundit. Järgnesid Saarna, Sims ja Contra, kes jäid võitjast maha 8 – 10 minutit.

«Pärast lõpetamist Contra väga kiitis meie poisse. Ta oli küll üritanud neil vähemalt mõnda aega tuules püsida, aga ei jõudnud,» vahendas Vastse-Kuuste raamatukogu hoidja Mall Kõpp kirja- ja jooksumehe vahetuid muljeid.

Heategevusjooksuga kogutud 270 eurot ja 33 senti otsustas koolipere annetada Põlvamaa sõpruspiirkonna Kulõkivka heaks Ukrainas.

«Saime vähemalt midagi Kulõkivka heaks ära teha,» märkis Mall Kõpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles