Metalli topelthind paneb tööstused raskesse seisu

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
«Materjali hind on tõesti lühikese ajaga kahekordistunud, kuid uksi me seepärast veel kinni ei pane,» rääkis ASi Võru Hallid juhatuse liige Eimar Hallop.
«Materjali hind on tõesti lühikese ajaga kahekordistunud, kuid uksi me seepärast veel kinni ei pane,» rääkis ASi Võru Hallid juhatuse liige Eimar Hallop. Foto: Arvo Meeks

Ukraina sõja algusele järgnenud metalli hinna tõus on seadnud metallitööstused raskesse olukorda. Toormetalli tonni hind kerkis mõne nädalaga ligikaudu kaks korda 2500 euroni. Tööstused püüavad täita olemasolevaid tellimusi ning on tuleviku suhtes äraootaval seisukohal.

«Materjali hind on tõesti lühikese ajaga kahekordistunud, kuid uksi me seepärast veel kinni ei pane,» rääkis ASi Võru Hallid juhatuse liige Eimar Hallop. «Tuleb võib-olla peeglisse vaadata ja ettevõtte tõhusust tõsta, äritegevust ümber struktureerida ja tarneahelad üle vaadata.»

Metallitööstusel on praegu pool aastat tööd ees ning selleks vajalik materjal ka lattu varutud. Nii ka ettevõttel Võru Hallid, mille tootmishoone asub Luha tänavas.
Metallitööstusel on praegu pool aastat tööd ees ning selleks vajalik materjal ka lattu varutud. Nii ka ettevõttel Võru Hallid, mille tootmishoone asub Luha tänavas. Foto: Arvo Meeks
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles