Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uue ilme saab ka Rõuge Ööbikuorg.
Uue ilme saab ka Rõuge Ööbikuorg. Foto: Arvo Meeks

Võeti vastu Rõuge valla eelarve

Rõuge vallavolikogu võttis vastu valla 2022. aasta eelarve.

Nagu tõdeb valla Facebooki-lehel vallavanem Britt Vahter, on eelarve väga pingestatud. Valla laenuvõimalus on tema sõnul varsti kompamas ülempiiri, sest ellu on vaja viia varasemalt alustatud, venima jäänud ning oluliselt kallinenud projektid ja viimased ühinemislepingust tulenevad poliitilised kokkulepped.

Lisaks käib vallal vaidlus riigi tugiteenuste keskusega seoses eelmisel aastal lõppenud Haanja spordikeskuse projektiga. Peamine vaidluskoht on projekti elluviimise tähtaja pikenemine.

Eeldatav eelarve maht on 11 643 024 eurot. Põhitegevuse tulud on seejuures 9 192 684 eurot ja põhitegevuse kulud 9 112 682 eurot.

Investeerimistegevuse kulu on kokku 2 768 335 eurot, millest valla enda projektitegevuste elluviimiseks on 2 473 426 eurot, lisaks põhivara soetuseks teistele partneritele/taotlejatele 242 893 eurot. Laenuintresside tagasimakse on 52 016 eurot. Investeerimistulud (projektitoetused ja vara müük) on mahus 1 545 670 eurot.

Laenu tuleb vallal kõigi ehituste lõpetamiseks võtta mahus 1 550 000 eurot. Laenu makstakse 2022. aastal tagasi summas 645 330 eurot. Valla laenumaht on praegu 60 protsenti.

Et lõpuni ehitada Rõuge staadion, Ööbikuoru projekt, Munamäe arendus, tänavavalgustus ja Mõniste kooli soojustus, kasvab valla laenumaht 77–78 protsenti. LEPM

Võrus alustas tööd Ukraina põgenike koordinaator

Võru linnavalitsuses alustas tööd Ukraina sõjapõgenike koordinaator Andy Karjus, kelle ülesanne on nõustada Võru linnas olevaid põgenikke ja nende kohalikke aitajaid.

Koordinaatori poole saab pöörduda kõigis küsimustes, mis puudutavad sõjapõgenike temaatikat Võru linnas, olgu see siis põgenike nõustamine ja abistamine, nende majutus, humanitaarabi vajaduste tuvastamine ning abi kogumise koordineerimine. Samuti saavad koordinaatori poole pöörduda kõik abipakkujad.

Koordinaator võeti esialgu tööle kolmeks kuuks ning vajadus pikemaks töötamiseks selgub edaspidi. LEPM

Teoks saab Kääpa-Võru kergliiklustee ehitusprojekti avalik arutelu

Kääpa-Võru kergliiklustee ehitusprojekti avalik arutelu toimub homme Kääpa põhikooli aulas.

Oodatud on kergliiklustee alla jäävate maade omanikud, kohalikud elanikud ja kõik teised asjast huvitatud isikud. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles