Tarmo Tamm: Ukraina kriisis tuleb näha kõige kiuste ka võimalusi

Tarmo Tamm
, riigikogu maaelukomisjoni esimees (Keskerakond)
Copy
Tarmo Tamm
Tarmo Tamm Foto: Elmo Riig

On inimesi, kes kaotavad kriisis pea ja annavad toimuvale hinnangu vaid läbi negatiivse prisma. Teine osa ühiskonnast näeb igas kriisis aga ükskõik kui tõsiste probleemide kõrval ka võimalusi ja nende hulka kuulun ka mina.

Nüüdisaegse Euroopa põhiväärtused on sallivus, solidaarsus, hoolimine ja vastutus. Tunnen Eesti riigi üle uhkust, et anname Ukrainale sõjalist abi, ja tunnustan meie inimeste valmisolekut põgenikke igakülgselt aidata.

Mis puudutab aga ukrainlasi ja maaelu, siis usun, et nutika tegutsemise korral on meil võimalus vastastikku võita. Põllumajandussektor on aastaid hooajatöödeks Ukrainast lisajõudu palganud ja see trend on järjest süvenenud. Ukraina inimesed on end tublide töötegijatena tõestanud nii ehitus-, teenindus- kui põllumajandussektoris. Kuna praegu on Eestisse saabunud eelkõige naised koos lastega, saavad nad kindlasti jagada oma kogemusi haridus- ja meditsiinivaldkonnas. Vähemalt ajakirjanduses ilmunud intervjuude põhjal on näha, et Ukrainast tulnud põgenikud näitavad üles valmisolekut võimalikult kiiresti end tööjõuturul rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles