Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sümboolse saua sai Otepää kultuurikeskuse juhatajalt Jorma Riivaldilt esmalt enda valdusse Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.
Sümboolse saua sai Otepää kultuurikeskuse juhatajalt Jorma Riivaldilt esmalt enda valdusse Tallinna abilinnapea Joosep Vimm. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Talvepealinn loovutas valitsussaua

Koos kevade saabumisega sai Türi taas talvepealinnalt Otepäält valitsemissaua.Otepää kultuurikeskuse juhataja Jorma Riivald andis selle esmalt Tallinna abilinnapeale ja too Türi vallavanemale Ele Ennule.

Tõmmati käima muruniiduk, kohaliku motoklubi Alempois tsiklimehed transportisid kohale talveunest ärganud Murumoori. LEPM

Jätkub Tõrva valla haridusvaldkonna arengukava koostamine

Tõrva valla haridusvaldkonna arengukava tööversiooni koostamisest on möödas mõnda aega. Täna kell 16.30 algaval koosolekul vaadatakse ühiselt üle, mis on siiani tehtud, milline on vahepealne areng ning arutatakse edasisi sihte ja tegevusi.

Kõik huvilised saavad avakoosolekust osa Facebooki otseülekande kaudu ja siis on võimalik küsida küsimusi ja jagada oma arvamust. Lingi leiab Tõrva valla Facebooki-lehelt.

Koosolekule on ekspertidena kaasatud Viljandi valla haridusspetsialist ja seminaride juhtaja Urmo Reitav, arengukava koostaja, Cumulus Consulting OÜ konsultant ja juhatuse liige Mihkel Laan ning haridus- ja teadusministeeriumi kohalike omavalitsuste koostöö ja koolivõrgu nõunik Piret Sapp.

Lisaks on kaasatud Tõrva valla kooli- ja lasteaedade juhid, õpetajad ja tugipersonal, haridusasutuste hoolekogude esindajad, noortevolikogu, noorsootöötajad, lastekaitse ja vallavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni ning noorsootöökomisjoni esindajad. LEPM

Selgusid Tõrva valla parimad noored lauljad

Tõrva kirik-kammersaalis sai teoks valla noorte lauluvõistlus Tähtede Lava. Parimaid lauljaid ootab ees Valgamaa Laulukarussell.

5–6-aastaste grupist tõstis žürii esile Elisabel Seemeni (juhendaja Novella Hanson) ja Grettel Laari (juh Kersti Teder).

7–9-aastaste seast valiti parimateks Edvard Paul, Oliver Kõvask ja Birgit Käär-Jalundi, kes on kõik Hansoni laululapsed.

Samuti õpivad tema käe alla laulmist Ragnar Leeduks ja Kelly Raudlam, kes tõsteti esile 10–12-aastaste grupis. Samas vanusegrupis pälvis žürii tunnustuse ka Maie Kala õpilane Marijanne Põhjala.

13-15-aastaste hulgas tunnistati parimateks Karl Arkadi Kõvask (juh Novella Hanson) ning Sirelin Meltsas ja Marilin Hindre (mõlema juhendaja Maie Kala). 16–18-aastaste seas võitis Rasmus Rosenberg – samuti Maie Kala õpilane.

Lauljaid hindasid Margot Suur, Jürgen Järvpõld ja Maria Usk. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles