Noored akordionistid pälvisid auhinnalisi kohti

Mati Määrits
, reporter
Copy
Räpina muusikakooli 7. klassi õpilane Georg Neimann koos õpetaja Ave Asteliga kolmapäeval tunnis.
Räpina muusikakooli 7. klassi õpilane Georg Neimann koos õpetaja Ave Asteliga kolmapäeval tunnis. Foto: Marika Klimberg-Hyötyläinen

Kolmel Lõuna-Eesti muusikakoolil oli taas põhjust rõõmustada oma õpilaste heade tulemuste üle konkursil «Parim noor instrumentalist 2022».

Eesti Muusikakoolide Liidu korraldatud akordionistide konkursil tuli teises vanuserühmas ehk 11–12-aastaste seas teiseks Janely Sõmer, kelle õpetaja on Heli Raitar. Kolmandas vanuserühmas, kus võistlesid 13–14-aastased, oli kolmas Georg Neimann Räpina muusikakoolist. Vabariiklikule konkursile eelnenud Lõuna-Eesti ja Tartu piirkondlikus voorus oli Georg võitnud esikoha.

«Otse loomulikult on vabariiklik voor palju pingelisem ning sinna pääsevad vaid parimatest parimad. Peamiselt jõuavad lõppvooru auhinnalistele kohtadele suuremate koolide õpilased, kus on õpilaste valikuvõimalus suurem. Aga kui noored muusikud on usinad, lastevanemad toetavad ja tunnevad õpingute ning edasijõudmise vastu huvi ning õpetaja on metoodiliselt kõrgel tasemel ning pühendunud oma erialale, ei lasegi tulemused end kaua oodata,» on Räpina muusikakooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen veendunud.

Direktori tõdemusel oli Georg Neimanni kava tehniliselt väga nõudlik, muusikaliselt vaheldusrikas ning kestis kokku umbes kümme minutit. «Sellise kava esitus nõuab õpilaselt suurt harjutusvõimet ning keskendumist,» toonitas ta.

Georgi õpetaja Ave Astel on töötanud Räpina muusikakoolis aastast 1987, õppeasutuse avamisest alates. «Ta on väga tugev õpetamise metoodikas ning tema läbisaamine õpilastega on eeskujulik, hoolimata sellest, et ta on järeleandmatult nõudlik ning eesmärgile pühendunud. Eks seegi näitab õpetaja olemust, kui endine õpilane toob oma lapse õpetaja Ave juurde pilli õppima,» märkis Klimberg-Hyötyläinen.

Tunnustust jagus veel Põlva muusikakooli – nimelt pälvis Samuel Linnus teises vanuserühmas diplomi. Ka tema õpetaja on Ave Astel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles