Räpinasse saabunud ukrainlased on esialgu veel parajas segaduses

Mati Määrits
, reporter
Copy
Räpina ühisgümnaasium on valmis vastu võtma omajagu Ukrainast põgenenud lapsi. «Tuleb nii palju kui tuleb. Meil on vabu kohti, mitte küll kõikides klassides,» ütles koolijuht Meeri Ivanov.
Räpina ühisgümnaasium on valmis vastu võtma omajagu Ukrainast põgenenud lapsi. «Tuleb nii palju kui tuleb. Meil on vabu kohti, mitte küll kõikides klassides,» ütles koolijuht Meeri Ivanov. Foto: Arvo Meeks

Kuigi Räpinasse saabunud põgenike lapsed käisid esmaspäeval ühisgümnaasiumiga tutvust tegemas, ei ole nad pärast seda kooli enam tulnud. Vastuvõtjate hinnangul on nad uutes oludes üsna segaduses.

Räpina ühisgümnaasiumi direktori Meeri Ivanovi sõnul oli esimeses klassis kaks, kolmandas kaks ning seitsmendas ja kümnendas klassis esmaspäeval üks õpilane Ukrainast. Tundi saatis nad põgenikuna Eestisse jõudnud ukrainlannast õpetaja.

«Mõtlesime, et võimaldame neile esmalt kohanemisnädala, et näha, millistes tundides nad rohkem hakkama saavad. Igas klassis oli määratud ka õpilasest mentor, kes oskab vene keelt. Nemad saavad uut õpilast aidata nii tõlke kui selgitustega,» märkis Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles