Ränkel lisas mulluse hooaja hindele plussi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Raido Ränkel soovib laskesuusatajana jätkata.
Raido Ränkel soovib laskesuusatajana jätkata. Foto: EOK

Kuigi endine murdmaasuusataja Raido Ränkel on juba mitmendat aastat keskendunud laskesuusatamisele, ei ole mees lõplikult hüvasti öelnud ka püssita lumel liuglemisele. Äsja noppis ta järjekordse Eesti meistritiitli murdmaasuusatamise maratonidistantsil.

Võru suusaklubi esindaja nentis, et viimasel kolmel aastal murdmaasuusatamises saavutatud tiitlid on talle siiski pigem boonus, sest põhirõhk on ikka laskesuusatamisel. Juba sellel pühapäeval on ta võistlemas Haanjas Eesti meistrivõistlustel laskesuusatamise ühisstartides.

Nagu Ränkel tunnistas, on võimalik, et see võistlus lõpetab ka tema võistlushooaja. Sestap sai mehel palutud hooajale ka hinnang anda, mispeale ta märkis, et aasta eesmärk oli pääseda olümpiamängudele. «Ning just seal suutsin teha senise laskesuusatamise karjääri parimad tulemused,» avaldas ta rahulolu.

Kui aasta tagasi hindas sportlane oma lõppenud hooaega hindega kolm, siis äsjasele hooajale võiks tema sõnul hindeks panna 3+.

«Mõni eesmärk jäi siiski täitmata. Kõige suurem areng toimus aga suusakiiruses, mis muutus väga stabiilseks ning kaotus kiireimale suusatajale vähenes rohkem kui 30 sekundit distantsi peale,» tõdes ta. «Laskmise kohta ütleks, et uue treeneri tulekuga kaasnes rida muudatusi, mis vajasid harjumist, mille tõttu võib-olla veel seal väga suurt arengut pole olnud.»

Ränkel kinnitas, et soov ja tahe laskesuusatajana jätkata on tal olemas, kuid esmalt tuleks eelarve kokku saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles