Politsei tabas roolist purjuspäi lapsi sõidutanud vanaema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Politseinik peatumismärguannet andmas. Foto on illustratiivne.
Politseinik peatumismärguannet andmas. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig/Sakala

Lõuna prefektuuri korrakaitsjad kõrvaldasid liiklusest vanaema, kes seadis ohtu kaks lapselast.

Teadaolevalt koristas 59-aastane naine elamist, veetis aega lastelastega ja küpsetas neile ka pannkooke. Kõige selle kõrvale rüüpas ta aga paraku veini ning otsustas ühtäkki lapselastega, kellest üks kolme- ja teine kuueaastane, sõitma minna

Jõhvi–Tartu–Valga maanteel Elva vallas vingerdanud ning vastassuunavööndisse kaldunud sõidukist teavitasid politseid kaasliiklejad. Korrakaitsjad tuvastasid roolis olnud naisel raske joobe. Autos olnud lastele andsid politseinikud meeleolu tõstmiseks kallikarud ning sõidutasid nad patrull­autos lähisugulase juurde, kelle hoole alla nad vanemate saabumiseni jäid.

Prokuratuur esitas naisele süüdistuse mootorsõiduki joobes juhtimises ja kohus tunnistas naise kokkuleppemenetluses selles ka süüdi. Talle mõisteti kolme kuu pikkune tingimisi vangistus aastase katseajaga. Lisaks võeti naiselt ära mootorsõiduki juhtimise õigus kolmeks kuuks ja mõisteti välja sundraha ning menetluskulud 540 eurot.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Alar Häidberg tänas häirekeskusesse helistanuid. «Me kunagi ei tea, kas vingerdava auto juhil on käsil kõrvalised tegevused, on tal tervisehäda või hoopis alkoholijoove. Igal juhul on kõik põhjendused sellisele sõidustiilile ohtlikud, mistõttu on oluline neist sõidukitest teada anda.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles