Piirivalvurid said välismaalt lisajõude

LEPM
Copy
Piiriametnikud Narvas.
Piiriametnikud Narvas. Foto: PPA

Euroopa piiri- ja rannikuvalve amet Frontex saatis PPA ettepanekul Eesti välispiirile piiripatrullidesse paarkümmend täiendavat piiriametnikku.

PPA rahvusvahelise koostöö büroo politseinõunik Helen Neider-Veerme ütles, et Euroopa Liidu välispiiride kaitstus mõjutab turvalisust Euroopas tervikuna, seda ka Eestis.

„Olgugi, et olukord Eesti välispiiril piiripunktide vahelisel alal on olnud rahulik, on rohkem silmi ja kõrvu meile suureks abiks. Nii tegi PPA Frontexile ettepaneku kaasata piiripatrullidesse kuni paarkümmend täiendavat ametnikku koos sõidukitega. Seda lisaks seitsmele Frontexi piiriametnikule, kes töötavad meie piiripunktides juba varasemast,“ märkis politseinõunik.

Nii alustavad Eesti ja Venemaa vahelisel idapiiril tööd 20 täiendavat ametnikku Soomest, Hollandist, Šveitsist ja Saksamaalt ning seda täiendava 10 patrullsõidukiga. Soome piirivalvepatrulliga asub piiril tööle ka teenistuskoer. Ametnike ülesandeks on osaleda koos kohalike piiripatrullidega igapäevases patrull- ja vaatlustegevuses.

Frontexi pakutavat abi Euroopa Liidu välispiiri valvamisel saab kasutada erinevates olukordades iga liikmesriik ka siis, kui olukord piiril on rahulik.

Samamoodi nagu Frontex lähetab Eestisse lisajõude, panustavad ka PPA ametnikud iga-aastaselt Frontexi ühisoperatsioonidesse üle Euroopa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles