Tugev tuul jättis ka Lõuna-Eestis sajad majapidamised vooluta (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Elektriliinile langenud puu. Foto on illustreeriv.
Elektriliinile langenud puu. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Tugev tuul viis laupäeval Eestis elektri tuhandetelt majapidamistelt. Lõuna-Eestis oli vooluta sadu kliente.

Laupäeval kella 12.08 seisuga oli Võrumaal rikkelisi katkestusi üks ja elektrita kliente 173, Valgamaal olid vastavad numbrid 3 ja 295 ning Põlvamaal 1 ja 137. 

Elektrilevi teatas lõuna ajal, et alates sellest ajast, kui tugevamate tuulepuhangute tõttu tekkisid hommikul esimesed rikked, on nad üle Eesti likvideerinud 6 keskpinge- ja 4 madalpingeriket. «Sellega on elektrivarustus taastatud 4000 kliendil,» kommenteeris juhtimiskeskuse juhtivspetsialisti Hardi Puusepp kella 12.02 ajal.

Kella 18.15ks oli Elektrilevi taastanud elektrivarustuse 25 000 kliendile. Kell 18.25 oli elektrita veel 12 951 klienti.

Pühapäeval teatas Elektrilevi, et tänu tuule vaibumisele alates laupäeva õhtust sai Elektrilevi rikete likvideerimise tempot tõsta. Elektrilevi juhtimiskeskusel ja liinielektrikutel oli väga töine nädalavahetus. Kokku tegi tormi ajal tööd rohkem kui 40 brigaadi üle Eesti ja üheskoos taastati elektrivarustus 50 000 kliendile, teatas Elektrilevi pühapäeva õhtul.

„,Täna kell 19:11 oli elektrita veel 263 klienti (sh tänased rikked). Brigaadid ja juhtimiskeskus jätkavad töödega kuni öine vahetus neid välja vahetab,“ kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp pühapäeva õhtul.

Põhiliseks rikke põhjuseks oli puude liinidele murdumine ning selle tagajärjel kas juhtmete katkemine või mastide murdumine.

Laupäeval kella 15.55 seisuga oli Võrumaal elektrita 267 majapidamist ning Valgamaal 94, Põlvamaa katkestused olid likvideeritud. Kella 19.25 ajal oli aga Põlvamaal juba 735 majapidamist elektrita ning Valgamaal 128. Võrumaal sel hetkel rikkelisi katkestusi polnud. Pühapäeva hommikuks oli katkestuste hulk Lõuna-Eestis maakondades langenud alla saja.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu https://www.elektrilevi.ee/maru. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt: https://www.elektrilevi.ee/katkestused/katkestuste-kaart

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles