Valga sumomaadleja tuli poodiumile

Tiit Loim
, reporter
Copy
Xsander Solbaja tuli Eesti meistrivõistlustel vigastusest hoolimata täiskasvanute seas neljandaks.
Xsander Solbaja tuli Eesti meistrivõistlustel vigastusest hoolimata täiskasvanute seas neljandaks. Foto: Lääneranna spordikool

Pärast kahe ja poole aasta pikkust võistluspausi matile naasnud Valga sumomaadleja Xsander Solbaja saavutas märtsi keskel karikavõistlustel kolmanda koha ning tuli nädal tagasi Eesti meistrivõistlustel neljandaks.

13. märtsil peeti Lääne-Virumaal Vinnis West-Viru Open lahtised meistrivõistlused sumomaadluses. Osalejaid oli Norrast, Gruusiast ja Eestist. «Karikaid välja ei antud. Kehakaalus +115 kilogrammi saavutas Xsander kolmanda koha. Natuke ebaõnne oli, ühe grusiiniga kokku minnes vigastas ta õlga. Absoluutkategoorias tuli seitsmes koht, kuna ta oli natuke rivist väljas,» kirjeldas Xsanderi treener Jan Solbaja.

Läänemaal Lihulas peeti eelmisel nädalavahetusel aga Eesti meistrivõistlusi sumomaadluses. Seal jäi Solbaja esimesena poodiumilt välja. «Teipisime teda, aga trauma on trauma. Hoolimata vigastusest saavutas ta täiskasvanute seas tubli neljanda koha. Absoluutkategooria poole võistluse pealt katkestasime ära. Näha oli, et midagi paremaks ei lähe, ta teeb rohkem tervisele haiget. Seal ta jäi 9–12 kohta jagama. Sai arstiajad pandud, tuleb vaadata, mis õlaga täpsemalt on,» lausus Jan Solbaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles