Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võidukas Põlva kooli esimene võistkond koos juhendaja Henri Sillastega
Võidukas Põlva kooli esimene võistkond koos juhendaja Henri Sillastega Foto: Eesti käsipalliliit

Põlva kool võitis üleriigilise turniiri

Põlvas Mesikäpa hallis sai teoks sarja «Minikäsipallimängud koolis» üleriigiline finaalturniir, kus osales kuus paremat üldhariduskoolide võistkonda üle Eesti. Sarjas saavad võistelda 1.–3. klassides õppivate poiste ja tüdrukute segavõistkonnad.

Finaalturniirile pääsesid nelja piirkondliku etapi võitjad pluss Tartumaa ja Põlvamaa etapi teise koha omanikud.

Esikoht läks turniiril kõik viis vastast alistanud Põlva kooli esimesele tiimile, kus võistlesid Aaron Zlatin, Uku Varusk, Nikas Liubchenko, Lennart Järvela, Gregor Varjola ja Matilda Nuuma. Võitnud tiimi juhendaja on Henri Sillaste

Teisele kohale mängis end Tartu Karlova kooli esimene võistkond ja kolmanda koha napsas Tapa gümnaasium. Neile järgnesid Põlva kooli teine meeskond, Pirita majandusgümnaasiumi esimene tiim ja Vara põhikool.

Võistlussari toimub Eesti Koolispordi Liidu egiidi all ja seda on tunnustanud ka Eesti Olümpiakomitee. LEPM

RMK ootab ettepanekuid metsatööde kava kohta

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) analüüsis kogukonnalt ja omavalitsuselt laekunud ettepanekuid, mis puudutavad metsatöid Kanepi vallas Jõksi järve juures ja Ritsike palo riigimetsas. Kokkuvõttega, mis sisaldab ettepanekute arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, saab tutvuda RMK kodulehel.

Nüüdseks on koostatud mainitud riigimetsade majandamise kava projekt aastateks 2022–2031. Sellegagi on võimalik tutvuda RMK kodulehel. Seni veel kinnitamata kava kohta oodatakse nii kohaliku kogukonna, elanike kui ka omavalitsuse ettepanekuid Põlvamaa metsaülema Tiit Timbergi e-posti aadressile 13. aprilliks.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaaladel on kättesaadav RMK kodulehel. LEPM

Põlvasse tuleb uus teenindusjaam

Põlva vallavalitsus otsustas algatada avatud menetluse Põlvas Jaama 71 kinnistule teenindusjaama projekteerimistingimuste andmiseks.

Kavandatav teenindusjaam on põhimahult ristkülikukujuline lamekatusega hoone ehitisealuse pinnaga ligikaudu 200 ruutmeetrit ning kõrgusega kuni viis meetrit.

Terminal Oili tanklahoone naaberkinnistul Jaama tn 71b on plaanis kasutusele võtta laona ja olemasolev maapealne mahuti tõstetakse ringi krundi kirdepoolsesse nurka. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles