Torm andis päästjatele palju tööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästjad puud teelt eemaldamas. Foto on illustreeriv.
Päästjad puud teelt eemaldamas. Foto on illustreeriv. Foto: Lõuna päästekeskus

Nädalavahetusel möllanud torm andis Lõuna-Eestis päästjatele palju tööd.

Põlvamaal oli kahe päeva jooksul seitse päästjate väljakutset seotud tormituulte kahjutustest tingitud ohtude kõrvaldamisega, mida enamuses põhjustasid teedele kukkunud murdunud puud.

Valgamaal oli seitse päästjate väljakutset seotud tormituultes murdunud ja teedele või elektriliinidele kukkunud puudest tingitud ohtude kõrvaldamisega.

Laupäeval kell 16.14 teatati, et Tõrva vallas Riidaja külas süütas murdunud elektripostilt maha kukkunud elektriliin kuluheina. Elektrikud lülitasid voolu välja ning põleng sumbus.

Võrumaal oli laupäeval ja pühapäeval 16 päästjate väljakutset Võrumaale seotud tormituulte kahjutustest tingitud ohtude kõrvaldamisega, mida enamuses põhjustasid teedele või elektriliinidele kukkunud puud.

Tõsisem sündmus juhtus laupäeval kell 12.48 Setomaa vallas Kostkova külas, kus murdunud puu kukkus elektriliinidele ja veoautole. Päästjad eemaldasid puu teelt ja märgistasid elektriliini ohulindiga.

Laupäeval kell 19.47 teatati, et Võru vallas Nooska külas põrkas sõiduauto kokku teele kukkunud puuga. Inimesed viga ei saanud. Päästjad eemaldasid puu ja aitasid auto puksiirile. Autost välja voolanud vedelikud kaeti absorbentainega.

Pühapäeval kella 15.30 paiku süttis Rõuge vallas Jaanimäe külas kõrvalhoone, kus puukuur, suvemaja ja garaaž. Päästjate saabudes põles hoone lausleekides ja süttinud oli lähedal asuva teise suure kõrvalhoone katusehari. Päästjad kaitsesid tule eest lähedal asuvaid hooneid. Põleng kustutati lõplikult kell 17.43. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel, teatas Lõuna-Eesti päästekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles