Ajakirjanikust valla aukodanikul täitus 85. eluaasta

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste seas käis Aili Miksi õnnitlemas ka Otepää vallavanem Jaanus Barkala.
Teiste seas käis Aili Miksi õnnitlemas ka Otepää vallavanem Jaanus Barkala. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Otepää ajakirjanikul, koduloolasel ja kultuuritegelasel ning Otepää valla aukodanikul Aili Miksil täitus 27. märtsil 85. eluaasta.

Aili Miks on sündinud Alutagusel ja lõpetanud TÜ bibliograafia erialal. Noore spetsialistina Otepääle jõudes ootas teda töökoht Otepää raamatukogu juhatajana. Seejärel ootas töö ajakirjanikuna – ta töötas pikki aastaid Valgamaalase korrespondendina, siis tegi kaastööd Otepää Teatajale ning oli ka vallalehe keeletoimetaja.

Otepäälased teavad teda ka kui Otepää Teatris kaasalööjat. Ta on osalenud mitmes etenduses.

Aili Miksi kirg elusündmusi üles tähendada on materialiseerinud mitme raamatu näol. Tema sulest on ilmunud raamatud «Elust ja inimestest ajalehe peeglis: Otepää Teataja 75», «Tulla ja jääda. Maie Niit ja Otepää Lihatööstus», «Teatrimaagia kütkes: kilde kojalauliku kogudest ehk sinilinnu tiivasirutusi Otepääl», «Kui Otepää ärkas (1988–1992) ehk ajakirjaniku eluülikoole väikelinnas» ja «Mineviku meenutused. II: Otepää Aedlinna alias Vaevaküla valud ja võlud».

Alati elurõõmus ja nooruslik Aili Miks on elu jooksul talletanud palju põnevaid mälestusi ja meenutusi. Teda võib täiesti julgelt pidada üheks Otepää legendiks.

Aili Miksi käisid õnnitlemas volikogu esimees Rein Pullerits, vallavanem Jaanus Barkala ja kultuurinõunik Valdur Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles