Võru plaanib põgenikke majutada esialgu kolmes majas

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Põgenike koordinaator Andy Karjus näitab ruume, mis on pagulastele valmis seatud endises Võru Jussikese lasteaias Paju tänavas.
Põgenike koordinaator Andy Karjus näitab ruume, mis on pagulastele valmis seatud endises Võru Jussikese lasteaias Paju tänavas. Foto: Arvo Meeks

Võru linn on praegu valmis kolme majja vastu võtma ligikaudu 70 Ukraina sõjapõgenikku, peale selle on võimalus ukrainlasi paigutada erakorteritesse. Nii rääkis Võru linnavalitsuses tööd alustanud Ukraina sõjapõgenike koordinaator Andy Karjus.

«Võrus on endast märku andnud ja ennast registreerinud ligikaudu sada põgenikku ning meil on seni õnnestunud paigutada nad erapindadele,» lausus Karjus, kelle sõnul on oma kortereid ja tube pakkunud mitu vabatahtlikku ning vabu ruume on veel üksjagu alleski. «Võru inimesed on olnud väga aktiivsed ja abivalmid.»

Andy Karjuse sõnul andis sotsiaalkindlustusamet nädala alguses teada, et lähiajal jõuab Võrru bussitäis ukraina põgenikke. «Ukrainlased hakkasid esmaspäeva õhtul liikuma Varssavist, tegid teisipäeval Tartus vajalikud dokumentidega seotud toimingud ning peaks seejärel siia jõudma,» lisas Karjus eile. «Kavas on paigutada ligi 50 põgenikku Jussikese lasteaeda ja Pargikodu sotsiaalmajja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles