Lõuna-Eesti muusikaõppurid särasid finaalides

Mati Määrits
, reporter
Copy
Teise koha saavutanud Tuuli Jõgeva oli ainuke tšellist finaalis kolme maakonna peale.
Teise koha saavutanud Tuuli Jõgeva oli ainuke tšellist finaalis kolme maakonna peale. Foto: Tõnis Anton

Eesti Muusikakoolide Liidu konkursil «Parim noor instrumentalist 2022» saavutas tšelloõpilaste vabariiklikus finaalvoorus esimeses vanusrühmas 2. koha Tuuli Jõgeva Võru muusikakoolist, kitarriõpilaste finaalis aga oli teises vanusrühmas teine Kulla Jääts Vastseliina muusikkoolist.

Rasmus Vaikmets oli kitarriõpilastest kolmas.
Rasmus Vaikmets oli kitarriõpilastest kolmas. Foto: Piret Rips-Laul

«Tuuli Jõgeva on särasilmne andekas tüdruk, kes õpib tšellot pühendunult 3. klassis. Tema õpetaja on noor talent ja muusik Johanna Randvere, kes lõpetas sel aastal Soomes Sibeliuse Akadeemia barokktšello erialal. Koostöö kahe andeka muusiku vahel on osutunud väga edukaks – oli ju Tuuli ainuke tšellist finaalis kolme maakonna peale (Põlva, Valga, Võru),» märkis Võru muusikakooli direktor Piret Rips-Laul.

Kitarriõpilase finaalis oli teises vanusrühmas teine Kulla Jääts Vastseliina muusikakoolist, kelle õpetaja on Mart Margus. Kolmas oli Rasmus Vaikmets Võru muusikakoolist, kelle õpetaja on Paavo Piiparinen.

«Rasmus on noor muusik, kes tuleb lavale juba küpse interpreedina. Teda jäävad kõik kuulama erilise tähelepanuga, sest sel poisil on, mida kuulajatele muusika kaudu öelda. Kolmas koht üleriigilisel konkursil on esimene suurem saavutus tema muusikuks olemise teel. Rasmuse õpetaja Paavo Piiparinen töötab Võru muusikakoolis teist aastat ja töötab lisaks Estonia Teatri orkestris kitarristina,» lisas Piret Rips-Laul.

Võru muusikakoolist saavutasid finaalis esimeses vanuseastmes diplomid Rico Hanimägi ja Jessica Peebo, kelle õpetaja on Janek Paeglis, ning Räpina muusikakoolist Martin Kants, kelle õpetaja on Ilmars Priede.

Teises vanusrühmas said diplomid Lemme Salf Räpina muusikakoolist (õpetaja Meelis Hainsoo) ja Herliko Veemees Valga muusikakoolist (õpetaja Vaido Petser).

«Täname lapsi, laste õpetajaid ning lapsevanemaid suurepärase töö eest!» edastas Piret Rips-Laul tunnustuse kõigi kolleegide nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles