Maakonna ainsa kunstikooli sulgemisjutt tuli jälle päevakorrale

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Puka kunstikooli eest seisjad, hoolekogu liige Esta Hainsalu (vasakul) ja hoolekogu esimees Katrin Kurvits on ühte meelt: kool peab säilima huvikoolina, mitte muutuma lihtsalt huviringiks.
Puka kunstikooli eest seisjad, hoolekogu liige Esta Hainsalu (vasakul) ja hoolekogu esimees Katrin Kurvits on ühte meelt: kool peab säilima huvikoolina, mitte muutuma lihtsalt huviringiks. Foto: Maarius Suviste

Puka kunstikooli hoolekogu koosolekul tuli välja, et vallale on lisakoormus pidada ülal kunstikooli. Kui direktori asendaja kinnitusel midagi otsustatud ei ole, siis lapsevanema sõnul on selle sulgemine mõõtmatu kaotus kogu piirkonnale.

Otepää vallas asuva Puka kunstikooli hoolekogu pidas hiljuti koosolekut, kus oli arutluse all huvikooli olevik ja tulevik. Nõupidamise kutsus kokku kunstikooli direktori kohusetäitja Miia Pallase, kes andis ülevaate hetkeseisust: ettevalmistuskursusel õpib neli õpilast, samapalju on ka põhiõppes ning lõpukursusel on üks õpilane. Õpetajaid on neli: ettevalmistusrühm, kunstiajalugu, graafika ja joonistamine-maalimine-skulptuur.

Alates veebruarist direktori asendajana ametis olev Pallase tõi samas välja miinused: pole hindamist ega õpetajate endi ainekavu, puudujaid ei märgita, riiklikku õppekava ei täideta. Nagu on kirjas koosoleku protokollis, on tema sõnul vallale lisakoormus pidada ülal kunstikooli – ta teeb ettepaneku kunstikool sulgeda ja küsib hoolekogu arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles