Pühapäevast kaob maski kandmise kohustus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Avalikes kohtades kaob 3. aprillist maski kandmise kohustus.
Avalikes kohtades kaob 3. aprillist maski kandmise kohustus. Foto: Arved Breidaks

Valitsus otsustas kaotada alates 3. aprillist maskikandmise kohustuse avalikes kohtades, asendades selle soovitusega maski kandmist jätkata.

«Hommik tõi pikisilmi oodatud uudise – oleme jõudnud kollasele riskitasemele ning saame juba homsest kaotada maskikohustuse,» teatas peaminister Kaja Kallas.

Alates pühapäevast ei pea Kallase sõnul enam avalikes kohtades kandma maski. «Küll aga jääb soovitus maski kanda rahvarohketes siseruumides ja ühistranspordis, eriti riskirühmadel. Koroonaviirus on ju endiselt liikvel ja nakkav,» teatas valitsusjuht.

Koos maskikandmise kehtetuks tunnistamisega tunnistatakse valitsuse poolt kehtetuks ka desinfitseerimisnõuded ja hajutatuse reeglid, kuid ka siin on soovitav rahvarohketes kohtades hoida võimalusel distantsi inimestega, kellega tavapäraselt kokku ei puututa ja desinfitseerida käsi.

Endiselt saab keskmiselt üle 1000 inimese päevas koroonaviiruse diagnoosi ning haiglatesse jõuab raske koroonaviiruse tõttu keskmiselt ligi 30 inimest päevas.

«Nii et palun oleme ka edaspidi ettevaatlikud ja teistest hoolivad ning kel veel kaitsesüst tegemata, palun vaktsineerige. Homsest saame elada maskideta, aga mis saab edasi, on meie kõigi endi kätes,» lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles