VIDEOLUGU ⟩ Minister Riisalo: Põgenikes tuleks koorma kõrval näha ka võimalust (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul võiks Ukraina põgenikes näha mitte koormat, vaid võimalust Eesti tööjõuturul.
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul võiks Ukraina põgenikes näha mitte koormat, vaid võimalust Eesti tööjõuturul. Foto: Arved Breidaks

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo külastas laupäeva ennelõunal Võru heategevuskeskust Saagu Parem, mis viimase kuu jooksul on aidanud koguda ja vahendada abi Võrumaale saabunud Ukraina sõjapõgenikele. Ministri sõnul tuleks põgenikes näha mitte koormat, vaid võimalust.

«Kui me oleme rääkinud vananevast ja vähenevast rahvastikust, oleme rääkinud, et meil napib hooldustöötajaid hoolekandeasutustes, et meil napib teenindavat personali erasektoris, et meil on vähe sanitare, õdesid, ka politseinikke, siis me võiksime nendes inimestes näha enda jaoks ressurssi, kes aitavad tühje ja uusi tekkivaid töökohti täita,» lausus Riisalo Lõuna-Eesti Postimehele.

«Tõsi, lühiajaliselt sõjapõgenike vastuvõtmine on meile väljakutse, aga mida pikemaajaliselt sõjapõgenikud siin on, seda rohkem hakkavad nad meie ühiskonda taastootma ja neist võivad saada meie kõrval Eesti riigi patrioodid ja meie tublid kaasmaalased,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles