Põlva alustab lasketurismikeskuse uuendamist

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Põlva lasketiirust on plaanis kujundada lasketurismikeskus, kuhu tulevad võistlema ka huvilised välismaalt.
Põlva lasketiirust on plaanis kujundada lasketurismikeskus, kuhu tulevad võistlema ka huvilised välismaalt. Foto: Siim Saavik

Põlva vallavalitsus kuulutas teisipäeval välja hankekonkursi Põlva lasketurismikeskuse esimese etapi ehitustööde läbiviimiseks sel aastal.

Ligi 3514 kuupmeetri suuruse suletud netopinnaga spordihoone on valminud 1973. aastal ning kasutusel lasketiiru ja majutushoonena. Maja on hankedokumentide kohaselt halvas seisus, sest vahepealsetel aastatel pole seal remonti tehtud.

Uuendustööde esimeses etapis on kavas rajada uued välitrassid, hoone lõunapoolses otsas olev vana soojatrass ja selle küna tuleb likvideerida ning täita, et lõpetada sadevete sissevool keldrikorrusele.

Samuti on hoone planeeritud osaliselt soojustada, vahetada välja aknad-uksed, rajada katusele hosteli ventilatsioonikamber. Kogu hosteli osa ehk teine korrus tuleb koos kõigi vajalike tehniliste süsteemidega täielikult valmis ehitada.

Esimesel korrusel on plaanis osaliselt lammutada ja rajada uued vaheseinad. Täiesti valmis ehitatakse hoone fuajee, mille parempoolses osas peab olema tagatud valmisolek kohvikuseadmete ühendamiseks veevärgiga. Maja mõlemad trepikojad tuleb valmis ehitada koos invaliftiga.

Ehitusettevõtetelt oodatakse pakkumisi 27. aprilli ennelõunaks. Vallavalitsus soovib, et ehitustööd saaks tehtud hiljemalt tänavu 12. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles