Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste hulgas on põgenikke seni majutanud Põlva Pesa hotell.
Teiste hulgas on põgenikke seni majutanud Põlva Pesa hotell. Foto: Arvo Meeks

Põlvasse saabus 32 põgenikku

Põlvasse saabus neljapäeva õhtul Ukrainast 32 sõjapõgenikku, pooled neist on lapsed.

Saabunud majutati Pesa hotelli, kus hotelli kollektiiv püüab muuta perede viibimise nende juures võimalikult mugavaks ja koduseks.

Esimesel saabumise järgsel infokoosolekul väljendasid kõik hotelli saabunud soovi võimalikult kiiresti leida töökoht ja alalisem majutus.

Põlva vallavalitsusele teadaolevalt oli laupäevase seisuga valda saabunud kokku 96 sõjapõgenikku, kellest 64 on leidnud ulualuse sugulaste, tuttavate või tööandjate juures.

Kõik pakkumised nii majutuseks kui ka tööks on aga jätkuvalt väga oodatud e-postile ukraina@polva.ee. LEPM

Orienteerumispäevakud algavad taas

Põlva maakonna populaarseim liikumisharrastuse sari – orienteerumisteisipäevakud – saab sellel aastal alguse 5. aprillil Koorvere maastikul.

«Maastik on korrapärase sihivõrguga männimets. Hilise kevade tõttu tuleb kõikidel radadel kohati ka veidi lumes sumbata,» märkis rajameister Kalle Ojasoo.

Rajale saab minna kella 15–19. Kohapeal on tualetid, samuti võimalus soetada orienteerumistarvikuid.

Kohalesõidu skeem, rajapikkused, juhend, kalender ja muu info on leitav Põlva orienteerumisklubi Kobras kodulehelt. LEPM

Algab Põlva kaasava eelarve hääletus

Täna algaval Põlva valla kaasava eelarve ettepanekute rahvahääletusel on valikus üheksa ettepanekut.

Kohalikud elanikud on välja tulnud ideedega rajada mänguväljak Tännassilma külaplatsile, ehitada katusega rattaparkla Põlvasse Uue tänava spordihoone juurde, rajada Lootvina külamaja juurde sportliku tegevuse väljak, ehitada Põlva ranna ujumissild ümber aastaringseks kasutamiseks, ehitada valda lumerõnga- ja kelgumägi ning Ahja mõisa parki seiklusrada, rajada Sõpruse palliväljak, ehitada ujumissild Mooste järve Järveotsa tee poolsele alale ning püstitada Vastse-Kuuste alevikku tasakaalu- ja tarzanirada.

Rahvahääletus viiakse läbi elektrooniliselt ajavahemikul 4.–11. aprill veebikeskkonnas volis.ee. Osalemiseks on vajalik end identifitseerida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID abil.

Hääletusõigus on igal vähemalt 16-aastasel inimesel, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Põlva vald.

Hääle saab anda kuni kahe kaasavasse eelarvesse esitatud ettepaneku poolt. Hääletada saab kodus, raamatukogude avalikes internetipunktides ja vallavalitsuses teabespetsialisti juures. Viimati mainitud võimalus eeldab aga kindlasti etteregistreerimist. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles