Otepäälane võitis neli kuldmedalit

BNS
Copy
Hans Teearu MMil
Hans Teearu MMil Foto: Martin Himma / Eesti Paralümpiakomitee

Suusataja Hans Teearu võitis eelmisel nädalal Prantsusmaal, Val-Cenis´s toimunud Virtuse alpi- ja murdmaasuusatamise Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel neli kuldmedalit.

Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused korraldati Šveitsis koroonapandeemia tõttu ära jäetud MM-võistluste asemel, kokku osales 29 delegatsiooni 118 mäe- ja 55 murdmaasuusatajaga.

Otepää vallas elav Teearu oli võidukas nii 7,5 kilomeetri klassikadistantsil, lühikesel ja pikal sprindirajal kui 10 kilomeetri vabastiilis massistardist sõidus.

Teearu treeneri Martin Himma sõnul algasid võistlused neljapäeval, kui hommikul oli kavas 7,5 kilomeetri individuaalne klassikasõit. «Klassika on Hansu tugevam külg ja seda tõestas ta võistlust võites. Sama päeva pärastlõunal toimus 150 meetri sprindivõistlus, distants läbiti kaks korda ja ajad liideti. Hansul õnnestus sprindivõistlus napilt, aga kindlalt võita. Avapäeva õhtul sai Hans poodiumil, pisar silmas ja kaks kuldmedalit kaelas, Eesti hümni kuulata.»

Teine võistluspäev hakkas pikema vabastiilis sprindiga, kus raja pikkus oli 1,2 kilomeetrit. «Hans sõitis plaanipäraselt ega pidanud eelsõidus, veerand- ja poolfinaalis väga pingutama. Nii hoidis ta oma jõudu finaaliks, kus tegi raja keskel otsustava lükke ja sõitis teistelt eest ära, tulla kindla edumaaga võitjana finišisse. Sellel päeval oli kavas ka suusakross, mis kahjuks jäeti halva ilma tõttu ära,» rääkis Himma.

Laupäeva oli ilm juba ilusam ja kavas 10 kilomeetrit vabastiilis sõit massistardist. «Hans sõitis peale esimest ringi konkurentidel eest ära ega jätnud midagi juhuse hooleks, tulles taas kindla eduga finišisse. Kokkuvõttes neli võistlust, neli võitu ja neli kuldmedalit!» märkis treener.

2014. aastast kuulub Teearu oma saavutuste poolest rahvusvahelisse intellektipuudega inimeste spordiorganisatsiooni Virtus maailma murdmaasuusatajate tippu ning on toonud Eestile eri võistlustelt nüüdseks juba 15 kuldmedalit.

Sihikindla ja pühendunud sportlasena võistleb Teearu ka tavasportlase seas edukalt nii Eesti meistrivõistlustel kui Estoloppeti maratonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles