Talisurfarid sattusid sulava jää tõttu Tamula järvel ohtu

LEPM
Copy
Sulava jää tõttu sattusid Tamulal ohtu talisurfarid ja kalamees.
Sulava jää tõttu sattusid Tamulal ohtu talisurfarid ja kalamees. Foto: Päästeamet

Sulava jää tõttu sattusid laupäeval Tamula järvel ohtu talisurfarid ja kalamees.

2. aprillil kell 17.53 teatati, et Võrus Petseri tänava piirkonna ei saa vanemas eas kalamees enam kaldale, sest Tamula jää on äärtest 10-15 meetri ulatuses lahti sulanud ning ei kanna enam inimest. Päästjad said kaldal kokku märgades riietes kalamehega, kes abist keeldus.

Jääl olid veel kaks talisurfarit, keda päästjad kaldale aitasid. Mehed selgitasid, et hommikul jää äärtest ilusti kandis, kuid olud olid päeva jooksul kiirelt muutunud. Lõuna päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Arvi Uustalu juhib tähelepanu, et paljude järvede jää on päikseliste ilmadega lagunemas ning sellele minek on eluohtlik.

«Iga jääle mineja peab kaaluma, kas tema turvavarustus, oskused ja füüsiline vorm on piisavalt hea, et jääst läbi vajudes välja pääseda,» sõnas Uustalu. «Jääkülma vette sattudes ammendub rabeleva inimese jõud minutitega ning kui abi kiiresti ei saabu, siis inimene külmub ja upub.»

Kevad on käes ja nädala teises pooles kaalub Lõuna päästekekus jääle mineku keelu kehtestamine kõigil Lõuna-Eesti siseveekogudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles