Ukraina tööjõudu ootavad nii perearst kui mööblivabrik (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Gomabi tehast omava Delux Holdingu omanik Göran Sjöholm kinnitas, et on ukrainlastest töötajatest huvitatud. «Oleks vaja inimesi, kes oskavad puitu töödelda ja mööblit toota, samuti pakkijaid ja värvijaid. Meil on seitsmekorruselises kontoris palju ruume, kus saab ööbida, seal on köögid ja duširuumid.»
Gomabi tehast omava Delux Holdingu omanik Göran Sjöholm kinnitas, et on ukrainlastest töötajatest huvitatud. «Oleks vaja inimesi, kes oskavad puitu töödelda ja mööblit toota, samuti pakkijaid ja värvijaid. Meil on seitsmekorruselises kontoris palju ruume, kus saab ööbida, seal on köögid ja duširuumid.» Foto: Marko Saarm

Valga valda on saabunud enam kui sada Ukraina sõjapõgenikku, kel plaan siia ajutiselt ka elama jääda. Kuigi seni pole teada, et keegi neist endale oleks sobiva töökoha leidnud, on potentsiaalseid tööpakkujaid omajagu.

Kolmapäeval jõudis Valgamaa kutseõppekeskuse ühiselamusse 22 Ukraina sõjapõgenikku, kes seal endale majutuse said. Nemad lisandusid 111 Ukrainast saabunud inimesele, kes seni teada andnud, et jäävad esialgu elama Valga valda. Üks suur küsimus on, kuidas õnnestub põgenikel konflikti kestma jäädes siinsesse ellu lõimuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles