Põlva nutitee paljastab sohvrite tegeliku sõidukiiruse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Põlva vallavanem Martti Rõigas (vasakul) ja Bercman Technologies ASi juhatuse liige Mart Suurkask selgitasid, et Kesk tänava ülekäiguradadele lisatavad seadmed teevad liiklemise ohutumaks ning kogutavad andmed aitavad liiklust analüüsida.
Põlva vallavanem Martti Rõigas (vasakul) ja Bercman Technologies ASi juhatuse liige Mart Suurkask selgitasid, et Kesk tänava ülekäiguradadele lisatavad seadmed teevad liiklemise ohutumaks ning kogutavad andmed aitavad liiklust analüüsida. Foto: Arvo Meeks

Põlva linna läbivale Kesk tänavale rajatakse aasta lõpuks 14 uue moega ülekäigurada ja sellega koos sõidukite keskmist kiirust mõõtev süsteem, mida Eestis pole seni veel kusagil rakendatud.

«Põlva Kesk tänavale tuleb kõigi plaanide kohaselt 14 nutikat ülekäigurada, mis mõeldud jalakäijate turvalisuse tõstmiseks ja autojuhtide teavitamiseks, et jalakäija on teel. Nutikaks teeb kogu selle tee see, et paigaldame siia Eesti esimese avatud liikluskeskkonna keskmise kiiruse mõõtmise süsteemi ja kasutame selleks ära neidsamu ülekäiguradasid,» rääkis Bercman Technologies ASi juhatuse liige Mart Suurkask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles