Tõrvalased punuvad Ukraina võitlejatele varjevõrke

Copy
Varjevõrku on parasjagu punumas Maarika Rõõm (vasakul eest taha), Viktoria Täht, Lilian Tõnisson ning Annela Reinhold (paremal eest taha), Lisandra Reinhold ja Marina Rõõm.
Varjevõrku on parasjagu punumas Maarika Rõõm (vasakul eest taha), Viktoria Täht, Lilian Tõnisson ning Annela Reinhold (paremal eest taha), Lisandra Reinhold ja Marina Rõõm. Foto: Vello Jaska

Tõrvas on juba mitu päeva punutud varjevõrke Ukraina vabadusvõitlejatele. Need on väga vajalikud sõjatehnika, varjendite või muude kaitserajatiste maskeerimiseks.

«Üleskutse kaitsevõrke punuda tuli tallinlastelt Jaana Rataselt ja Anu Lensmentilt. Nemad panid sotsiaalmeediasse üleskutse «Aitan kaitsta». Samas tuli mul mõte, et ka meie saame aidata. Suhtlesin Jaana Ratasega ja palusin temalt tööjuhiseid. Täpsustavat teavet sain ka nende FB-lehelt,» selgitas tõrvalane Maarika Rõõm.

«Kutsusin oma sõpru ja tuttavaid, Naiskodukaitse liikmeid ning teada olevaid näputööhuvilisi kokku ja üheskoos otsustasime, et hakkame tegema. Vallavalitsus andis selle tarvis Pille Ilissoni abiga kõrtsihoones oleva vaba ruumi. Varjevõrgu tegemiseks vajaliku raamistiku valmistas Steve Rõõm ja töö algas,» lisas ta.

Vajalikud vahendid ja materjali aitas hankida Merikan Jaska. Ka Tõrvas tegutsev pood Sõbralt Sõbrale andis kangaid ja T-särke, mis maskeerimisvõrgu valmistamiseks hästi sobivad. Lõpuks kujunes nii, et igaüks, kes punuma tuli, tõi midagi kaasa. Ja punujaid tuli aina juurde. Aktiivselt on kaasa löönud Maarika, Marian ja Marina Rõõm, Annela, Anneli, Rolando ja Lisandra Reinhold, Viktoria Täht, Lilian Tõnisson, Riina Kõverik, Ester Tiirak koos poegadega ning Ukrainast pärit Dmitriy Halushchenko.

Tegijatele oli eeskujuks toodud kaks Kaitseliidu vormi jakki, et värvid-mustrid ikka võimalikult maskeerivaks kujuneks.

«Siin on vaja loomingulist mõtlemist ja vaba fantaasiat. Põhiline, et ei tekiks mingeid konkreetseid kujundeid, mis võivad tähelepanu äratada. Meil laabub kõik väga hästi. Jätkame nii kaua, kuni sobilikku naturaalset materjali jätkub. Aga kui kellelgi on militaarvärvides ehk pruune või rohelisi riideesemeid ja mõrra- või noodalina ehk võrku, siis neist on meie punujad huvitatud küll. Kõige lihtsam moodus on oma annetusest teada anda Tõrva raamatukaupluses,» täpsustas Maarika Rõõm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles