Treski Küün kuulutati aasta kontserdipaigaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Treski Küün on Eesti muusikamaastikul oma koha leidnud. arvo meeks
Treski Küün on Eesti muusikamaastikul oma koha leidnud. arvo meeks Foto: Arvo Meeks

Eesti muusikaettevõtluse auhinnagalal tuli üks auhind ka Setomaale. Samanimelises külas asuv Treski Küün kuulutati aasta kontserdipaigaks.

Treskist sai kontserdipaik tänu Setomaalt pärit muusikule Jalmar Vabarnale, kes tunnustuse pälvimise järel emotsioone vaka all ei hoidnud. «See tunnustus on mega! Aitäh žüriile, aitäh, Music Estonia!» kirjutas ta ühismeedias.

«Treski kui kontserdikoht sündis sel samal hetkel, mil esimest korda Silla talu õue peale oma jala tõstsin. Tõsi, mul oli esialgu lihtsalt huvi talu osta, sest otsisin oma elus mingit kohta, kus nokitseda ning aeg-ajalt akusid laadida. Kuid see küün ütles: «Löö mind üles!» Lõin. Koos paljude toredate sõprade ja meistrimeeste kaasabiga. Läksime!» meenutas ta.

Vabarna tunnistab sedagi, et 2019. aasta suvehooaja lõpus kaalus ta avalike kontsertide tegemise lõpetamist. Põhjuseid selleks oli omajagu. Küün oli väike, riigitoetused kuivasid vaikselt kokku, artistid muutusid kallimaks. Samuti tabas teda tõdemus, et rahvast kõrge piletihinnaga kaugele ei meelita.

Samas oli ka teine variant: kasvada. Just selle kasuks Vabarna otsustas ja nii valmis mullu Treski välilava.

Välilava valmimise eest on Vabarna tunnustust pälvinud varemgi. Nii kuulutati ta eelmise aasta lõpul Setomaa valla aasta ettevõtjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles