Põlva keskväljakul saeti läbi lipumast ja varastati Ukraina lipp (7)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Veel esmaspäeval lehvisid Eesti ja Ukraina lipp Põlva keskväljakul kõrvuti.
Veel esmaspäeval lehvisid Eesti ja Ukraina lipp Põlva keskväljakul kõrvuti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva keskväljakul avanes teisipäeval ehmatav vaatepilt. Läbi oli saetud lipumast ning varastatud seal lehvinud Ukraina lipp.

Põlva vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Annely Eesmaa sõnul heisati Ukraina lipp Põlva südamesse 14. märtsil ja selle vargusega on tekitatud umbes 750 euro suurune kahju.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Kairi Kaldoja sõnul alustati kriminaalmenetlust, sest välisriigi lipu maharebimine, purustamine, rüvetamine või muul viisil teotamine on kuritegu.

«Riigilipu vargus, maharebimine või muu selline tegu on äärmiselt vastutustundetu. Sellisele selgelt pahatahtlikule meeleavaldusele ei ole Eesti õiguslikus ja kultuurilises ruumis kohta. Kõikide välisriikide sümbolid on Eestis kaitstud. Ent ajal, mil Ukrainas käib sõda ja inimesed püüavad Ukraina riiki igal võimalikul moel toetada, tuleb Ukraina sümbolite teotamisele reageerida erilise tähelepanelikkusega,» ütles Kaldoja.

Lipu varguses kahtlustatavana ei olnud kolmapäevase seisuga veel kedagi üle kuulatud.

Välisriigi lipu maharebimise, purustamise, rüvetamise või muul viisil teotamise eest võib kohus karistada rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles, et 24. veebruarist ehk Venemaa agressiooni algusest saadik Lõuna prefektuuri tööpiirkonnas Ukraina sümboolika vastu rohkem taolisi rünnakuid toime pandud ei ole.

Annely Eesmaa lubas, et peagi hakkab Põlva südames taas Ukraina lipp lehvima.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles