Noored viiuldajad ja kanneldajad tõid auhinnalisi kohti

Mati Määrits
, reporter
Copy
Hellika Otsar (vasakul) mängimas Võru muusikakooli orkestris.
Hellika Otsar (vasakul) mängimas Võru muusikakooli orkestris. Foto: Tõnis Anton

Selgunud on viimased auhinnasaajad Eesti Muusikakoolide Liidu korraldatud vabariiklikul konkursil “Parim noor instrumentalist 2022”. Lõuna-Eesti muusikaõppurid kuulusid ka nüüd parimate hulka.

Minna Emilia Vürst ja kontsertmeister Jana Ojala.
Minna Emilia Vürst ja kontsertmeister Jana Ojala. Foto: Marje Hindriksoo

Viiuli- ja vioolaõpilaste vabariiklikus finaalvoorus oli neljandas vanuserühmas parim Hellika Otsar Võru muusikakoolist ning kolmandas vanuserühmas Minna Emilia Vürst Räpina muusikakoolist.

Võru muusikakooli direktori Piret Rips-Laulu ütlusel on Hellika Otsar väga mitmekülgne muusik, kes õpib ühtlaselt hästi nii viiulit, laulu, klaverit kui ka koorijuhtimist ja seadete kirjutamist. Järgmisel aastal õpib tütarlaps muusikat edasi Tallinnas uues muusika- ja balletikoolis.

"Juba praegu tegutseb ta edukalt sooloartistina ja heliloojana ning mängib kontsertmeistrina Võru muusikakooli sümfooniaorkestris. Hellika Otsari nime hakkame tihti kuulma suurematel muusikasündmustel, sest tal on olemas muusikaline talent, töökus ja sihikindlus. Need omadused viivad noori kõrgele ja kaugele," märkis Piret Rips-Laul.

Räpina muusikakooli direktori Marika Klimberg-Hyötyläineni tõdemusel on viiuldajaid Eestis palju ja konkurents väga tihe. "Tulemus on kahtlemata suurepärane. Minna õpetaja on Tiina-Mai Arund, kes on pikkade aastate jooksul koolitanud väga häid viiuldajaid. Minna kontsertmeister on mitu aastat olnud suurepärane pianist ja klaveripedagoog Raina Urb, kes käevigastuse tõttu andis seekord teatepulga edasi Põlva muusikakooli klaveriõpetaja Jana Ojalale. Hea, et olukord hästi lahenes! Tänusõnad kuuluvad ka Minna vanematele. Kahjuks ei saa Minna esineda konkursside lõppkontserdil 23. aprillil Tartu ülikooli aulas, kuna osaleb sel ajal Hollandis toimuval flötistide konkursil," märkis direktor, lisades, et konkursi eripreemia pälvis tütarlaps Artur Lemba teose esitamise eest.

Teises vanusrühmas sai 2. koha Marie Viese Põlva muusikakoolist (õpetaja Tiina-Mai Arund, kontsertmeister Jana Ojala) ning 3. koha Emma Liblik Põlva muusikakoolist (Tiina-Mai Arund; Silvi Ottas) ja Friida Volman Võru muusikakoolist (Marge Venkov; Kenny Jose Salazar Pilera). Kolmandas vanuserühmas oli teine Emili Naruson Põlva muusikakoolist (Tiina-Mai Arund; Jana Ojala) ning kolmas Lenne Kukk Võru muusikakoolist (Mirja Randvere; Kenny Jose Salazar Pilera). Vioola kolmandas vanuserühmas oli teine Hanna-Lisete Sellis Põlva muusikakoolist (Tiina-Mai Arund; Jana Ojala). 

Diplomid pälvisid Melissa Kaha Põlva muusikakoolist ning Lee Saarts ja Maarja Olesk (mõlemad Võru muusikakoolist).

Piret Rips-Laulu sõnutsi tõstis žürii esile Võru, Põlva ja Räpina õpetajate erakordselt head viiuliõpetuse taset, sest võita suuri Tallinna ja Tartu koole pole just kerge ülesanne.

Kandle finaalvoorus vaid võrukad

Kandle finaalvoorus osalesid Lõuna-Eestist (Valga-, Võru- ja Põlvamaa) ainult Võru muusikakooli õpilased.  Esimeses vanuserühmas oli teine Enely Needo ja kolmas Marken Mürk. Teises vanusrühmas sai 2. koha Karola Ostra ning neljandas vanuserühmas Sireliis Viiberg diplomi. Nende kõigi õpetaja on Elise Võsu.

Piret Rips-Laulu sõnutsi juhendab kandleõpilasi noor õpetaja Elise Võsu, kes suudab noori haarata nii kitarri- kui kandlemänguga. "Väga sõbralikult ja meeldivalt nõudlikult suudab ta lapsed panna pilli harjutama ja laval esinema. Võru muusikakoolis õpib viis kandleõpilast, kellest neli osalesid vabariiklikul konkursil ning kõik nad said auhinnalisi kohti. Õpetaja pühendumine ja musikaalsus aitavad kindlasti kaasa õpilaste suurepärastele tulemustele," toonitas koolijuht.

Enely Needo.
Enely Needo. Foto: Elise Võsu
Kenny Jose Salazar Pirela
Kenny Jose Salazar Pirela
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles