Politsei hoiatab liiklejaid ootamatu libeduse eest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid. Foto: arhiiv

Algava pika nädalavahetuse heitlikud ilmad võivad teeolud ootamatult keerulisteks muuta, seega peaksid pikemaid sõite planeerinud sõidukijuhid olema eriti tähelepanelikud.

Eelkõige asulavälistel teedel võib nulli lähedal kõikuv temperatuur sõidutingimusi märkamatult muuta isegi minutite jooksul, samuti võivad teeolud oluliselt muutuda juba paarikümnekilomeetrise sõidu käigus, rääkimata ühest Eesti otsast teise sõitmisest.

Sadav lumi muudab teepinna väga libedaks ja nähtavuse väga halvaks, seega tuleks enne teeleasumist veenduda auto seisukorras: kas sõiduki talverehvid on piisava mustriga, auto esiklaas puhas ja kojamehed korralikud.

Kui rooli asub juht, kellel sõidukogemust napib, peaks ta eelnevalt olema veendunud, et ta ikka saab juhtimisega hakkama ka kehvades ja pidevalt muutuvates teeoludes. Ka kogenud juhid võiksid sõita äärmiselt ettevaatlikult ega tohiks enda ja oma sõiduki võimeid üle hinnata.

Kui on juhtunud õnnetus, tuleb jääda rahulikuks, veenduda, et keegi pole viga saanud ning vajadusel kutsuda abi. Samuti tuleks veenduda, et nii inimene kui auto oleks teistele nähtav ega kujuta teistele liiklejatele ohtu. Õnnetuse puhul tuleks panna põlema ohutuled ja kasutada ohukolmnurka. Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest.

Nii-öelda plekimõlkimiste korral tuleb kindlasti arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeoludega võtab abi saabumine rohkem aega kui tavapäraselt. Politsei tuletab siinkohal meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles