Kanepi rahvas: jätke meile 130-aastane männik alles (2)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Jõksi järve Ritsike palo puhke- ja parkmetsas kavandab RMK metsa raiuda. Männik on 130-aastane, kohalik rahvas pole plaanidega päri.
Jõksi järve Ritsike palo puhke- ja parkmetsas kavandab RMK metsa raiuda. Männik on 130-aastane, kohalik rahvas pole plaanidega päri. Foto: Arvo Meeks

Kuulnud riigimetsa majandamise keskuse (RMK) plaanist hakata Kanepis raiuma kogukonnale olulist ja väärikas eas männikut, pani see paljud kohalikud metsa eest seisma. «Jätke meile mets alles! Tulge appi raiujate vastu!» on vaid mõned kõlavad üleskutsed.

Põlvamaal asuv Ritsike palo on vallakeskuse Kanepi rahvale ainuke asulalähedane puhkemets, see paikneb Jõksi järve ja kalmistu vahel. Tegemist on valdavalt 130-aastase männikuga, kus on RMK puhkekoht koos lõkkeplatsiga. Kanepi kool ja lasteaed on korraldanud seal loodusretki. Lisaks kaitseb mets põlispuudega kalmistut järvelt tulevate tormituulte eest.

«RMK on lubanud seal midagi osaliselt ja järk-järgult teha,» ütles Kanepis elav Merike Kaste. «Ei tunne neid termineid, millega žongleeritakse. Aga olen näinud, mis jääb alles kaunist metsaalusest, millest on masinad üle käinud – isegi kui mõni puu seal veel kasvama on jäetud. Minu soov on ja toetan raierahu selles piirkonnas. Jõksi järve Ritsike palo riigimets peab jääma puutumatuks!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles