Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mammaste tervisespordikeskus.
Mammaste tervisespordikeskus. Foto: Arvo Meeks

Mammastesse lisandus 33 sõjapõgenikku

Äsja lõppenud nädalal saabus Põlvasse veel 33 põgenikku Ukrainast, kes majutati Mammaste tervisespordikeskusesse.

Kokku oli laupäevase seisuga Põlva vallas 132 Ukraina kodanikku, kes käimasoleva sõja tõttu pidanud oma kodust lahkuma.

Ukraina lapsi juba õpib valla koolides ja neid lisandub veelgi. Tänasest alustab tööd ukraina laste rühm lasteaias Lepa­triinu. LEPM

Vallavalitsus paigaldab Põlvasse uue lipumasti

Põlva vallavalitsus lubab eelmisel nädalal keskväljakul maha saetud lipumasti kindlasti uuega asendada ja seega saab usutavasti Põlva südames peagi taas Ukraina lippu lehvimas näha.

Vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Annely Eesmaa sõnul heisati Ukraina lipp Põlva südamesse 14. märtsil, seega sai see seal lehvida umbes kolm nädalat. Selle vargusega on tekitatud umbes 750 euro suurune kahju. «Kindlasti paneme uue masti,» kinnitas Eesmaa reedel.

Põlva keskväljakul avanes teisipäeval ehmatav vaatepilt. Läbi oli saetud lipumast ning varastatud seal lehvinud Ukraina lipp. Juhtunu uurimiseks algatati kriminaalmenetlus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles, et 24. veebruarist ehk Venemaa agressiooni algusest saadik prefektuuri tööpiirkonnas Ukraina sümboolika vastu rohkem taolisi rünnakuid toime pandud ei ole. JAAN RAPP

Kanepi vald alustas uue arengukava koostamist

Vallavalitsuse korraldusega algatati Kanepi valla arengukava 2023–2030 ja eelarvestrateegia 2023–2026 koostamine. Praegu kehtiv arengukava jõustus 2019. aastal ning selle koostamisel võeti arvesse endise Kanepi, Kõlleste ja Valgjärve valla arengukavad ning ühinemisleping. Nüüd on vaja koostada uus arengukava, mis käsitleks järgmise perioodi arenguvajadusi ja -võimalusi.

Selleks moodustati töörühm, kuhu kuuluvad eri valdkondade esindajad. Valdkondi on kokku kuus: haridus- ja noorsootöö; sotsiaal- ja tervisevaldkond; kultuur, sport ja kogukond; majandus- ja ettevõtluskeskkond; keskkond ja heakord; juhtimine ja koostöö.

29. märtsil oli esimene koosolek, kus töörühma liikmed arutasid valla arengukava koostamise protsessi. Otsustati koostada küsitlus teenuste ja elukeskkonna praeguse olukorra ning elanike ootuste väljaselgitamiseks. Küsitlusele vastates saab iga vallakodanik oma ettepanekud esitada.

Küsitlusele saab vastata ajavahemikus 18. aprill kuni 8. mai valla kodulehel, raamatukogudes ja Kanepi vallamajas.

Järgmised sammud tehakse valdkondlikes töögruppides, kuhu kaasatakse valdkondadega seotud ametnikke, volikogu ja volikogu komisjonide liikmeid ning eri huvigruppide esindajaid. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles