Kadri Valner asus tööle Saadjärve ääres

BNS
Copy
Maanteemuuseumi juhtis Kadri Valner kaheksa aastat.
Maanteemuuseumi juhtis Kadri Valner kaheksa aastat. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Maanteemuuseumi kaheksa aastat juhtinud Kadri Valner töötab sellest nädalast Saadjärve ääres asuva Jääaja Keskuse juhina.

„Vahetan paariks aastaks välja senise keskuse juhataja Sigrid Sepa, kes siirdub lapsepuhkusele, ütles Valner.„ Loodan peatselt hakata tegelema küsimustega, mis tuli pärast Suurt Pauku, miks mammutid välja surid, kui suur on inimese roll kliimamuutuste juures, kas liigid ainult surevad välja või tekib neid ka juurde. Usun, et varasemad kogemused õpetaja, keskkonnaajakirjaniku ja muuseumijuhina aitavad anda koos siinse tubli meeskonnaga vunki neile vastamisel ning veel enam – uute küsimuste esitamisel,“ lisas ta.

Lähiriikide seas ainulaadne Jääaja Keskus pakub külastajale ülevaadet jääaja tekkepõhjustest ja mõjust maakerale, Eestile ja Vooremaale, tutvustab Eesti looduse ja inimasustuse arengulugu pärast viimast jääaega ning kliimamuutuste põhjuseid ja nende uurimist.

Sel suvel oma 10. sünnipäeva tähistavat Jääaja Keskust külastas koroonaeelsel ajal üle 40 000 inimese aastas, meeskonna soov on olude normaliseerumisel samasugune külastajate arv taastada.

Jääaja Keskus asub Tartust 20 kilomeetri kaugusel Tartu vallas Äksi külas, seda haldab SA Saadjärve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles