Põgenikud andsid põhjuse naeratada

Copy
Karupesa hotelli juhil Katrina Liival tuli Ukraina põgenike majutamiseks mitu broneeringut üles öelda, kuid kliendid olid mõistvad ja soovisid jõudu.
Karupesa hotelli juhil Katrina Liival tuli Ukraina põgenike majutamiseks mitu broneeringut üles öelda, kuid kliendid olid mõistvad ja soovisid jõudu. Foto: Arvo Meeks

Euroopa suusakoondisi võõrustama harjunud Otepää Karupesa hotelli peauksel on teade: vabu kohti ei ole. Kolmandat nädalat on maja Ukraina sõjapõgenike päralt, kes pärast kogetud vapustusi püüavad elu taas kildhaaval kokku koguda.

«Päevad on väga kiired ja hotellijuhi tööd ei olegi, pigem on see murede lahendamine bürokraatiast inimeste isiklike asjadeni,» räägib Karupesa hotelli juht Katrina Liiva (53). «Ravimid, arsti juurde saamine, kellel valutab hammas, kes vajab abi, et kodakondsuseks dokumente korda saada...»

Otepääst on saanud elanike hulka arvestades suuremaid sõjapõgenike majutajaid Eestis. Rohkem kui 350 Otepääle jõudnud põgenikust sadakond naist ja last on leidnud ajutise peatuspaiga Karupesa hotellis. Võistluste või treeninglaagrite ajal siin peatunud rahvuskoondiste ühispiltidega kaetud sein hotelli fuajees annab teada, et majas on harjutud võõrustama hoopis teise taustaga inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles