Politsei tabas Ukraina lipu rüvetamises kahtlustatava (5)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Eesti ja Ukraina lipp Põlva linnas 4. aprillil. Järgneval ööl lipp varastati.
Eesti ja Ukraina lipp Põlva linnas 4. aprillil. Järgneval ööl lipp varastati. Foto: Arvo Meeks

Politsei pidas kinni mehe, keda kahtlustatakse Ukraina lipu rüvetamises eelmisel nädalal Põlvas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Kairi Kaldoja sõnul esitati 59-aastase Eesti kodanikule 12. aprillil kahtlustus välisriigi ametliku sümboli teotamises.

«Kahtlustuse kohaselt viibis mees 5. aprillil kella ühe paiku öösel Põlva linnas Maarja tänaval, kus lõi esmalt lipuvarrast vasaraga ja seejärel saagis läbi lipuhoidmise süsteemi, mille tagajärjel õnnestus tal lipuvarda küljest ära võtta Ukraina lipp.»

Mees kinnitas ülekuulamisel, et oli teo toimepanemise ajal väga purjus ja selgitas, et tegelikult tal vaenu Ukraina vastu ei ole.

«On äärmiselt kahju, et alkoholi mõjul otsustas ta niivõrd vastutustundetult käituda. Kui keegi rikub mingil põhjusel mõnd mälestusmärki, lippu või muud sümbolit, siis sellistele tegudele õiguskaitseasutused kindlasti reageerivad ja hakkavad juhtumeid uurima,» ütles Kaldoja.

Välisriigi lipu maharebimine, purustamine, rüvetamine või muul viisil teotamine on kuritegu, mille eest võib kohus karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Prokuratuuri pressinõuniku Kauri Sinkeviciuse sõnul lasti mees pärast ülekuulamist vabadusse.

Ukraina lipp heisati Põlva keskväljakul 14. märtsil ja selle vargusega tekitati Põlva vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Annely Eesmaa sõnul vallale umbes 750 euro suurune kahju. Ta kinnitas, et lipumast pannakse uuesti püsti.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles, et 24. veebruarist ehk Venemaa agressiooni algusest saadik Lõuna prefektuuri tööpiirkonnas Ukraina sümboolika vastu rohkem taolisi rünnakuid toime pandud ei ole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles